İran’da bir sanatçı daha gözaltında

İran’da bir sanatçı daha gözaltında
İran’da gözaltına alınan sanatçıların arasına pop müzik grubu Makan Bend’in üyesi Emir Mekare de katıldı. Daha önce gözaltına alınan İran’ın en tanınmış aktrislerinden Taraneh Alidoosti ise “isyanları kışkırtmak”...

İran’da gözaltına alınan sanatçıların arasına pop müzik grubu Makan Bend’in üyesi Emir Mekare de katıldı. Daha önce gözaltına alınan İran’ın en tanınmış aktrislerinden Taraneh Alidoosti ise “isyanları kışkırtmak” suçlamasıyla tutuklandı.



Tasnim Haber Ajansı, Mekare’nin, Tahran’daki Evin Savcılığı tarafından çağrılarak gözaltına alındığını duyurdu. Emir Mekare, Reham Hadiyan ve Emirmilad Nikzad tarafından 2016 yılında kurulan Makan Bend pop müzik grubu, 2017 yılında Tahran’da düzenlenen müzik festivalinde “Yek Lahza Nigah Kon” (Bir Bak) şarkısıyla birinci olmuştu. Devlet haber ajansı IRNA’nın Telegram hesabındaki bir paylaşıma göre İran’ın en tanınmış aktrislerinden Taraneh Alidoosti, tutuklandı. Daha önce gözaltı haberini duyuran İran’ın yarı resmi ajansı Tesnim’e göre, Alidoosti’ye “yanlış ve çarpıtılmış içerik yayımlamak”, “isyanları kışkırtmak” ve “İran karşıtı grupları desteklemek” gibi suçlamalar yöneltildi.