Kovid-19 gölgesinde ramazan

Kovid-19 gölgesinde ramazan
“11 Ayın Sultanı” olarak adlandırılan İslam dünyasının ibadet ayı Ramazan’da, daha önceden yapılan birçok gelenek ve toplu ibadet, koronavirüs salgını ve bu kapsamda alınan karantina uygulamaları nedeniyle kaldırıldı....

“11 Ayın Sultanı” olarak adlandırılan İslam dünyasının ibadet ayı Ramazan’da, daha önceden yapılan birçok gelenek ve toplu ibadet, koronavirüs salgını ve bu kapsamda alınan karantina uygulamaları nedeniyle kaldırıldı. Bu yıl salgına karşı alınan önlemler kapsamında uzmanlardan toplu iftar programları yapmama ve camilerde cemaatle teravih namazını kıldırmama uyarıları geldi.

HAMANEY: İBADETLERİNİZİ
EVDE YAPIN
Salgın sebebiyle yaklaşık 5 bin kişinin hayatını kaybettiği İran’da, dini lider Ayetullah Hamaney ülkede Ramazan ayı boyunca camilerdeki toplu ibadet yasağının devam edeceğini, vatandaşların evlerinde namaz kılmalarını istedi.
KABE TOPLU İBADETLERE KAPALI
Suudi Arabistan’da Kabe’de toplu ibadetler durdurulurken, umre ziyaretleri de geçici süreliğine askıya alındı. Suudi Arabistan Baş Müftüsü Abdülaziz Al Şeyh Ramazan ayında da Kabe’deki toplu ibadet yasağının süreceğini ve teravih namazlarının iptal edildiğini duyurdu.
ASYA ÜLKELERİNDE İBADETLER
DEVAM EDİYOR
Sokağa çıkma yasağı bulunmayan Pakistan, Endonezya ve Malezya gibi kalabalık Asya ülkelerinde toplu ibadetler devam ederken, namazlar esnasında sosyal mesafe gözetiliyor.
SURİYE’DE HURMA YERİNE MASKE ALINIYOR
Suriye’nin başkenti Şam’da kuruyemiş, hurma, zeytin ve diğer iftarlık alışverişlerinin yerini eldiven ve maske gibi hijyen ve koruyucu ürünler almış durumda.