İran’dan Irak’taki terör mevzilerine füze saldırısı

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 15, 2022 / 11:47

İran Fars Haber Ajansı, İran Devrim Muhafızları’nın, Kuzey Irak’taki terörist unsur ve terörist partilerin karargahlarını füze ve intihar dronları ile vurduğunu bildirdi.

Ajans, bir askeri kaynağa dayandırdığı operasyonu şöyle duyurdu:
“Bu, İran askeri güçlerinin kuzey Irak’taki terörist grupların mevzilerine yönelik saldırısının ikinci aşamasıdır. Drone ve füzelerle gerçekleştirilen bu saldırılarda bu grupların mevzileri hedef alındı. Bu konudaki ek bilgiler daha sonra açıklanacak. Operasyon, İran askeri güçlerinin kuzey Irak›taki terörist grupların mevzilerine yönelik saldırısının ikinci aşamasıdır.”

İran’ın Süleymaniye ve Erbil yakınlarındaki terör eğitim kamplarına saldırısı sonucu Kürdistan Komale Örgütü üyelerinin öldüğü de açıklandı. Bilindiği gibi Irak’ın kuzeyinde, İran karşıtı Kürt terörist gruplar yer alıyor ve zaman zaman İran’a yönelik terör saldırıları düzenliyor.  İran, Kuzey Irak’daki terörist mevzilere yaptığı füze saldırılarının videolarını da yayınladı.

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri, daha önce Kuzey Irak’taki terörist mevzilerine yönelik harekatın başladığını daha önce duyurmuştu.

Çeviri: Seher Önalan

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top