İran’la Suriye askeri işbirliği anlaşması imzaladı

İran’la Suriye askeri işbirliği anlaşması imzaladı
İran ile Suriye arasında yeni bir askeri iş birliği anlaşmasının imzalandığı açıklandı. Şam›da gerçekleşen görüşmelere Suriye Savunma Bakanı Ali Eyüb ve İran Genel Kurmay Başkanı Muhammed Bagheri ile beraberlerindeki...

İran ile Suriye arasında yeni bir askeri iş birliği anlaşmasının imzalandığı açıklandı. Şam›da gerçekleşen görüşmelere Suriye Savunma Bakanı Ali Eyüb ve İran Genel Kurmay Başkanı Muhammed Bagheri ile beraberlerindeki heyetler katıldı.
Görüşmelerin ardından imzalanan anlaşma, iki ülke arasındaki askeri ve güvenlik iş birliğini güçlendirmeyi ve koordinasyonu sürdürmeyi öngörüyor. Suriye Savunma Bakanı Ali Eyüb, imzalanan anlaşmayı, yıllarca süren koordinasyon ve iş birliğinin “doruk noktası” olarak adlandırdı.
İran Genel Kurmay Başkanı Muhammed Bagheri ise imzalanan anlaşmanın, Amerikan baskısı nedeniyle ortak çalışma isteğini ve kararlılığını pekiştirdiğini ifade etti.
Türkiye’nin Suriye politikasını da eleştiren Bagheri sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölge halkları ve ülkeleri Amerikan varlığını kabul etmiyor. Türkiye, güvenlik sorunlarından herhangi birinin çözümünün Suriye topraklarında bulunmak olmadığını anlamalı.”