İrfan Fidan AYM üyesi

İrfan Fidan AYM üyesi
Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla, Anayasa Mahkemesi üyeliğine getirildi.27 Kasım’da üyelerinin çoğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğrudan ya da dolaylı olarak atadığı...

Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla, Anayasa Mahkemesi üyeliğine getirildi.

27 Kasım’da üyelerinin çoğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğrudan ya da dolaylı olarak atadığı HSK tarafından Yargıtay üyeliğine seçilen ve seçimin hemen ardından Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday olduğunu açıklayan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan artık AYM üyesi. Erdoğan seçimlerin ardından önüne gelen üç isimin arasından beklendiği gibi İrfan Fidan’ı üyelik için tercih etti. Yargıtay Büyük Genel Kurulunca Nevzat Özsoy ve Mustafa Erol'un da aday gösterildiği seçime ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İrfan Fidan, hiçbir faaliyette bulunmadığı Yargıtay'daki seçimde diğer adayları geride bırakarak en yüksek oyu almıştı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine İrfan Fidan’ı atamasına "Yargıya güven sıfırlandı” sözleriyle tepki gösterdi. Toprak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’ne gece yarısı yaptığı atamayla, hukuk, yargı, ekonomik-demokratik reform vaatleri yalanlandı. Yargıya güven sıfırlandı! Yine de yılmak yok; Hak, hukuk, adalet!" ifadelerini kullandı.