İş Bankası ve Vakıfbank rekor kâr açıkladı

İş Bankası ve Vakıfbank rekor kâr açıkladı
Politika faizi olan yüzde 14’le borçlanıp yüzde 40’ı aşan faizlerle kredi veren bankalar kârına kâr katmaya devam ediyor. İş Bankası ve Vakıfbank yılın ikinci yarısına ilişkin net kâr oranlarını açıkladı. Buna göre...

Politika faizi olan yüzde 14’le borçlanıp yüzde 40’ı aşan faizlerle kredi veren bankalar kârına kâr katmaya devam ediyor. İş Bankası ve Vakıfbank yılın ikinci yarısına ilişkin net kâr oranlarını açıkladı. Buna göre yılın ikinci çeyreğinde İş Bankası net kârını geçen yıla göre yüzde 560, Vakıfbank 96 kat artırdı.

Buna göre geçen yılın aynı döneminde 2,2 milyar lira net kâr açıklayan İş Bankası, bu yıl 14,54 milyar TL net kâr açıkladı. İş Bankası’nın geçen yıla göre net kârı yüzde 560 arttı. Bankanın bu dönemdeki net faiz geliri 18,93 milyar liraydı. Bu rakam geçen yıl aynı dönemde 6,66 milyardı. Geçen yılın ikinci çeyreğinde 660,3 milyon lira kâr açıklayan kamu bankası Vakıfbank’ın bu yılın ikinci çeyreğindeki net kârı 7,02 milyar liraydı. Banka geçen yıla göre ikinci çeyrek karını 9.6 kat artırdı.

Bu bankanın ikinci çeyrekteki faiz geliri 14,51 milyar lira kaydedildi. Bu geçen yıl 3,18 milyar liraydı.