İş Bankası’ndan Zeki Müren’in mirasçılarına bağış

İş Bankası’ndan Zeki Müren’in mirasçılarına bağış
Sanatçı Çağlar Çorumlu daha önce Cem Yılmaz’ın senaryosunu yazıp yönettiği ‘Arif V 216’ filminde Zeki Müren’i oynamıştı, bu kez ‘Sanat Güneşi’ini İş Bankası’nın reklam filminde canlandırdı. Reklamda, İş...

Sanatçı Çağlar Çorumlu daha önce Cem Yılmaz’ın senaryosunu yazıp yönettiği ‘Arif V 216’ filminde Zeki Müren’i oynamıştı, bu kez ‘Sanat Güneşi’ini İş Bankası’nın reklam filminde canlandırdı. Reklamda, İş Bankası’nın kredi kartı yolculuğu anlatılıyor ve 20. yılı kutlanıyor.
Reklam yayına girdikten sonra sosyal medyanın en çok konuştuğu konulardan birisi haline geldi. Kimi kullanıcılar Çağlar Çorumlu’yu, Sanat Güneş’i Zeki Müren’e saygısızlık yapmakla eleştirdi, kimileri ise reklamı başarılı bulduğunu, Zeki Müren’i tekrar hatırlattığı için mutlu olduğunu duyurdu.
Sanat güneşi Zeki Müren, bir dönem komedyenlerin kendisini taklit etmesi üzerine, “Neden rahatsız olayım? Taklidi yapılan insan var olan insandır, aktüel insandır. Ayrıca naçizane arz edeyim benim de taklit yeteneğim vardır biraz” açıklamasını yapmıştı.
Oyuncular Nilgün Belgün ve Zafer Algöz yorumlarında Zeki Müren’in bu sözlerini hatırlattı. Nilgün Belgün Twitter mesajında, “Zeki Müren reklamı kendisine saygısızlık mı oldu onu bilemem. Ben, onu tekrar hatırlattığı için mutlu oldum. Çağlar Çorumlu’yu da tebrik ederim, çok iyi canlandırmış. Taklitlerin aslını yaşattığına inanıyorum.” dedi.
Zafer Algöz ise Sanat Güneşi’nin anısının yaşatıldığını söyleyerek, “Zeki Müren yaşasaydı, ‘Tebrik ediyorum efendim’ derdi. Alnından öperdi. Çünkü kendisi de reklam filmlerinde oynamıştı” dedi.
Tartışmaları yakından takip eden İş Bankası, yorumlara karşı sessiz ama “Reklamda Zeki Müren ismi bedelsiz kullanılıyor” eleştirilerine, eleştirenleri hedef almadan yanıt veriyor.
Kamuoyuna doğrudan duyurulmasa da İş Bankası reklamla bağlantılı olarak Zeki Müren’in mirasını emanet ettiği Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulundu.