İş başvuru kuyrukları artıyor, TÜİK işsizlik düştü diyor

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 12, 2022 / 06:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TÜİK’in Şubat 2022 işsizlik verilerine tepki gösterdi. Ağbaba, TÜİK’in işsizlik hesabının karmaşaya dönüştüğünü belirterek, “İŞKUR’a mart ayı itibariyle kayıtlı işsiz sayısı TÜİK’in şubat ayı resmi işsiz sayısını geride bıraktı” dedi. Anka’nın haberine göre, “İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı TÜİK’e kayıtlı işsiz sayısını geçmiş durumda” değerlendirmesini yapan Ağbaba’nın açıklaması şöyle:

“Şubat ayında TÜİK kendisine kayıtlı işsiz sayısını 3 milyon 579 bin kişi olarak açıklıyor. İŞKUR’un mart ayı verilerine göre ise kuruma kayıtlı işsiz sayısı 3 milyon 635 bin kişi. Tüm bunların yanı sıra ülkede herkesin gözle gördüğü başka bir gerçeklik mevcut. Geçtiğimiz ay Türkiye’nin sadece 4 ilinde toplamda 319 kişilik işe alım için 126 bin kişinin işe başvurduğunu unutmayalım. Yani ülkede TÜİK’in iddia ettiği gibi işsizlik azalmadı aksine iş başvurusu kuyrukları arttı. İnkârcı TÜİK her ne kadar ‘işsizlik azaldı’ dese de ülkedeki iş başvurusu kuyrukları işsizlik gerçekliğini gizleyemiyor.”

78 kişilik iş ilanına 13 bin 213 başvuru
Türkiye, ekonomik kriz ve giderek artan hayat pahalılığı ile mücadele ederken iş başvurularında yaşanan patlama da sürüyor. Son örnek Niğde’den gelmişti. Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açılan 78 kişilik işçi kadrosuna 13 bin 213 kişi başvurdu. Üniversitede açılan 78 kişilik işçi kadrosuna 13 bin 213 kişi başvurdu. CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem “Hani işsizlik yoktu? İnsanların ne kadar zor durumda olduklarını görebilirsiniz” demişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top