İş bırakma sırası maden işçisinde

İş bırakma sırası maden işçisinde
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı taşeron firma Karbomet Madencilik’in 34 işçisi maaşlarının zamanında ödenmesi, ücret artışı ve iş güvenliği için...

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı taşeron firma Karbomet Madencilik’in 34 işçisi maaşlarının zamanında ödenmesi, ücret artışı ve iş güvenliği için 9 Mart’ta iş bıraktı. Lavuar olarak da bilinen kömür yıkama tesisinde çalışan yer üstü maden işçileri asgari ücret düzeyinde ücret aldıklarını ve kötü koşullarda çalıştıklarını belirtti.

Maden işçilerinden Ersan Satıcı, “Biz burada asgari ücret ile çalışıyoruz, burada asgari ücret ile çalışılmaz. Bizim aslında bu eylemi üç dört yıl önce yapmamız gerekiyordu. Artık dayanamıyoruz, bu noktaya geldik. Bizim üstlerimiz kim, patronlarımız kim? Çağırıyoruz gelmiyorlar. Üç yıldır asgari ücretle çalışmaya mahkûm edildik” diyerek durumu anlattı.

LAVUAR TESİSLERİ TAŞERONA BIRAKILMAMALI
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkan yardımcısı İsa Mutlu lavuarlardaki cevher yıkama işinin taşeronlara devredilmemesi, bu işlemlerin de TTK eliyle yapılması gerektiğini söyledi.