‘İş dünyası ikinci dalgayı kaldıramaz’

‘İş dünyası ikinci dalgayı kaldıramaz’
Türkiye’de son günlerde vaka sayısının yeniden artmasıyla ilgili endişelerini dile getiren iş dünyası temsilcileri, fabrikalarda alınan önlemlerin sokaklarda alınmadığına dikkat çekti. Sosyal mesafe ve maske takmanın sokakta...

Türkiye’de son günlerde vaka sayısının yeniden artmasıyla ilgili endişelerini dile getiren iş dünyası temsilcileri, fabrikalarda alınan önlemlerin sokaklarda alınmadığına dikkat çekti. Sosyal mesafe ve maske takmanın sokakta yaygınlaşmaması halinde ikinci dalganın kaçınılmaz olacağını ifade eden iş dünyası temsilcileri, ‘Ekonomi bunu kaldıramaz’ uyarısını yaptı.


Sokakta maske takılmasının zorunlu hale gelmesi gerektiğini söyleyen İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, “İnsanların maskesiz hiç salgın yokmuş gibi sokağa çıkması bizleri endişelendiriyor. Salgının artışından etkilenen firmalar var. Yeniden ikinci bir dalgayı kaldıramayız” dedi. Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS) Başkanı Ziya Özalp, “Normalleşme sürecinde geri gitmemiz, ülkemiz için ekonomik olarak çok daha ağır faturalar getirecektir” diye konuşurken, Makine İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu (MAKFED) Başkanı Adnan Dalgakıran da, “İkinci dalga gelirse ekonomi büyük bir darbe alır. İşletmelerin yeniden kapatılmasını bu ekonomi kaldıramaz” ifadelerini kullandı.