İş Sanat’ta yeni sezon

İş Sanat’ta yeni sezon
İş Sanat, 27 Ekim’de orkestra şefi Patrick Hahn yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve piyanist Olga Scheps’in konseri ile yeni sezona başlıyor. İş Sanat Cuma İş Çıkışı konserleri ise 23 Eylül’de...

İş Sanat, 27 Ekim’de orkestra şefi Patrick Hahn yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve piyanist Olga Scheps’in konseri ile yeni sezona başlıyor. İş Sanat Cuma İş Çıkışı konserleri ise 23 Eylül’de yeni sezona “merhaba” derken, İş Sanat Youtube kanalındaki yayınlarıyla da izleyicileri ile buluşacak.

İş Sanat, yeni sezonunu bir basın toplantısıyla tanıttı. Hayatın içindeki sanattan ilhamla hazırlanan yeni programı anlatmak üzere söz alan İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, “Mayıs ayında konser salonumuzu Serdar Yalçın’ın Nutuk eserinin coşkusuyla kapattıktan sonra Cuma İş Çıkışı konserleri, Zai Çarşamba Sahnesi etkinliklerimiz, Youtube yayınlarımız, Müzelerimizdeki sergilerimizle hiç ara vermeden bugüne ulaştık” dedi.  


CUMA İŞ ÇIKIŞI KONSERLERİ GERİ DÖNÜYOR
İş Sanat’ın yoğun ilgi gören ücretsiz Cuma İş Çıkışı konserleri, 23 Eylül Cuma günü pop rock müziğin sevilen ismi Özge Fışkın ile başlıyor. Levent Yüksel, Sufle, Sonic Boom gibi alanının başarılı isimleriyle devam edecek ücretsiz konserler, Cuma günleri İş Kuleleri Kibele Çeşmesi Heykeli Önü’nde saat 19.00’da başlayacak. 

ANTİK KENTLERDE “BEN ANADOLU”
“Ben Anadolu”, yıllar sonra Ayça Bingöl tarafından yeniden sahneye taşındı. Anadolu’nun kadim tarihini 16 kadın karakter üzerinden anlatan, Güngör Dilmen’in kaleme aldığı oyunun yönetmen koltuğunda Görkem Yeltan oturuyor.

YENİ YILA “VİYANA GALA KONSERİ” İLE MERHABA
İş Sanat İş Kuleleri konser salonunun kapılarını 27 Ekim Perşembe akşamı saat 20.30’da orkestra şefi Patrick Hahn yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve piyanist Olga Scheps’in konseri ile açacak.

İş Sanat yeni yılı English Chamber Orchestra ile kutlayacak. 3 Ocak Salı günü Atatürk Kültür Merkezi Opera Salonu’nda müzik ve dansın bir araya geldiği Viyana Gala Konseri’nde Johann Strauss valsleri ve polkalar seslendirilecek. 

Dünyanın en önemli senfoni orkestraları arasında gösterilen Tiflis Senfoni Orkestrası, 7 Aralık Çarşamba günü İş Kuleleri Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Grammy ödülllü Estonyalı orkestra şefi Tõnu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrası, 8 Şubat Çarşamba, 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda dinleyicilerle bir araya gelecek.

İş Sanat bu sezon İtalya’nın en eski topluluklarından biri olan dünyaca ünlü Venedik Barok Orkestrası’nı da sahnesinde ağırlayacak. “İskandinav cazının babası” olarak tanımlanan Norveçli saksafoncu Jan Garbarek, ismini taşıyan topluluğu Jan Garbarek Quartet ile İş Sanat’a konuk oluyor.

NÜNÜ CAZ SÖYLÜYOR
Türk pop müziğinin sevilen ismi Nükhet Duru, 16 Kasım’da “Nünü Caz Söylüyor” isimli özel konseriyle; sıra dışı sesi ve yorumlarıyla geniş bir hayran kitlesine sahip Cem Adrian, İş Sanat için hazırladığı özel projede tamamı Türk sanat müziğinden oluşan bir repertuvarla seyircinin karşısında olacak.

EDEBİYAT VE TİYATRO SEYİRCİSİYLE BULUŞACAK
İş Sanat seyircisiyle buluşturduğu ücretsiz etkinliklerini konserlerin yanı sıra edebiyat ve tiyatro alanlarında da izleyicisine taşıyor. Edebiyatımızın usta şair ve hikâyecilerinin unutulmaz eserlerinin müzik ve dekor ile buluştuğu dinletiler yeni isimlerle devam edecek. Mehmet Birkiye ve Atilla Birkiye’nin sahneye hazırladığı dinletiler bu sezonda seyircisiyle İş Kuleleri Salonu’nda ücretsiz buluşurken, aynı zamanda İş Sanat’ın YouTube kanalından da yayınlanacak. 

ROBOT PİNOKYO ÇOCUKLAR İÇİN İŞ SANAT SAHNESİNDE
Müzik ve tiyatroyu aynı sahnede birleştiren İş Sanat’ın çocuk oyunlarında bu sezon “Robot Pinokyo” var. Müzikal oyunda çocuklar iyiyi, kötüyü ve arkadaşlığı öğrenen Robot Pinokyo›nun eğlenceli büyüme macerasına tanık olacak.