İşçiler darda, patronlar sofrada

İşçiler darda, patronlar sofrada
Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada 7 işçi hayatını kaybetti, 118 işçi yaralandı. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı şube başkanları ile birlikte...

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada 7 işçi hayatını kaybetti, 118 işçi yaralandı. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı şube başkanları ile birlikte Sakarya'ya gelerek Yaşar Coşkun'a ‘moral’ desteği verdi. Olay yerinde Coşkun'la görüşen MÜSİAD Yöneticileri daha sonra Bayraktepe'ye geçerek burada yemek yedi.

Kayıp işçileri arama kurtarma çalışmaları sürerken düzenlenen yemeğin fotoğrafı MÜSİAD Bursa şubesinin Twitter hesabından paylaşıldı.Paylaşım gelen tepkiler üzerine bir süre sonra silindi.

11 YILDA 5 PATLAMA

Aynı fabrikada 11 yıl içerisinde 5 kez benzer patlamalar meydana geldi. 11 Şubat 2011’de yaşanan patlamayı hatırlatan İSİG, o dönem fabrika müdürünün “Patlayıcı maddelerin yaratacağı iş kazalarının yüzde 98’i önlenemez. Ölen işçinin de korkudan ödü patlamış” diye açıklama yaptığını hatırlattı. İSİG, “Bu fabrika da yaşanan patlamalar, ölümler ve yaralanmalar belli. Fabrikanın süreç içinde adı ve mekanı değiştiriliyor ama sahibi aynı aile. Devlet bugüne kadar neden önlem almadı?” diye sordu.