İşçilerin zam protestosuna 200 gözaltı

İşçilerin zam protestosuna 200 gözaltı
Kocaeli Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve otomotiv parçaları üreten Farplas şirketinin fabrikasında çalışan işçiler, işten çıkarılan arkadaşlarının yeniden işbaşı yaptırılması...

Kocaeli Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve otomotiv parçaları üreten Farplas şirketinin fabrikasında çalışan işçiler, işten çıkarılan arkadaşlarının yeniden işbaşı yaptırılması için eylem düzenledi. İşçiler, ücret artışı için yaptıkları eylemler neden gösterilerek işten çıkarılan arkadaşlarıyla birlikte yeniden eyleme gitti. Polis ekiplerinin gece saatlerinde fabrikaya gelmesi sonrasında çatıya çıkıp protestolarını sürdüren işçilerden 200’ü gözaltına alındı. Polisin biber gazıyla müdahale etti.

Türkiye Komünist Partisi, “Yaşanan açıktır: Bu düzen emeğe düşmandır. Farplas’ta gözaltına alınan işçiler ve sendikacılar derhal serbest bırakılmalıdır. İşten atılan işçiler işbaşı yapmalı, sendikalı çalışma talepleri yerine getirilmelidir. İktidar da patronlar da işçilere uyguladığı bu zorbalığın hesabını mutlaka verecektir” açıklamasıyla işçilere destek verdi.