İşçiyken uyardı işten atıldı, eşi patlamada öldü

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 5, 2020 / 03:32

Havva Çelik’in eşini Salih Çelik, “Ben de 4 ay orada çalıştım, şikayet ettiğim için işten çıkartıldım. Biz acısını çekiyoruz, 2 tane oğlum var benim, bize kim bakacak artık?” dedi.

‘ABLAMI UYARDIK AMA EKMEK PARASI’

Öte yandan hastanede tedavi gören işçi yakınları fabrikadaki çalışma koşullarını ve birkaç yılda bir tekrarlanan patlamaların nedenlerini anlattı. Fabrikada ablasının çalıştığını söyleyen Fuat Orhan, “Ablam 3 yıldır buradaydı. Biz televizyondan duyup geldik. Çalışma şartları sağlıklı değildi. Zaten her an iş kazası olabileceğini söylüyorlardı. Bunların olabileceğini bekliyorduk. Ablamı da kaç defa uyarmıştık, bak bu iş tehlikeli diye ama ekmek parası mecbur kalıyorsun bir yandan. Bu iş cinayetleri artık dursun. Biz bir tek bu cinayetlerin bitmesini istiyoruz ama bir türlü bitmiyor bu cinayetler” dedi.

‘BUNA KADER DİYEMEYİZ’

Patlamanın yaşandığı yerde yakınlarının bulunmasını bekleyen Emirhan Civelek ise, fabrikada 5-6 yakınının çalıştığını söyledi. Fabrikada daha önceden annesinin de çalıştığını söyleyen Civelek, daha önceki patlamaları da hatırlatarak “Buna kader diyemeyiz” dedi. Kuzeninin patlamada yaşamını yitirdiğini söyleyen Civelek, “Annem 90’larda bu fabrikada çalışmış. Sigorta falan yapmıyorlarmış o zaman da. Fabrikanın yeri eskiden Adapazarı’ndaydı. O zaman da patlamalar olmuş” ifadelerini kullandı.

“Abilerim belki çıkar” diye beklediğini söyleyen Civelek, bekleyişin kendisi için çok zor olduğunu vurguladı. Yaşam odası bulunmamasına da tepki gösteren Civelek, “Bu kadar ölüme gerek yok, yaşa odası olsaydı bu olmayabilirdi. Benim ailem zaten taş ocaklarında büyümüştü. Biz de böyle patlamaları biliyoruz, ama önlemsiz olmuyor. Hayat bu kadar ucuz olmamalı bence” dedi.

FABRİKA SAHİBİ: DENETİMLER SÜREKLİ YAPILIYOR

Fabrika sahibi ve MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun’dan da ilk açıklama geldi. Coşkun, patlamanın bir anda olduğunu, neden ve nereden başladığını henüz öğrenemediklerini belirtti. Önceliklerinin kayıpların bulunması olduğunu ifade eden Yaşar Coşkun, “Hiç olmasını istemediğimiz bir olay yaşadık” dedi.

Denetimleri sürekli yapılan bir fabrika olduklarını ileri süren Coşkun, “İncelemeler yapıldıktan sonra daha detaylı bilgilendirme yapılacak” diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

İçişleri Bakanlığı patlamayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nca 1 mülkiye başmüfettişi, 1 polis başmüfettişi, 1 jandarma müfettişi görevlendirilmiştir” denildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top