“İşgal yarın başlayabilir” iddiası’ndan sonra zenginler de Ukrayna’yı terk ediyor

“İşgal yarın başlayabilir” iddiası’ndan sonra zenginler de Ukrayna’yı terk ediyor
Ukrayna basını, Rusya’nın kısa süre içinde işgale başlayabileceği iddia edilirken ülkenin oligarkları ve varlıklı iş insanlarının ülkeden ayrılmaya başladığını iddia etti.Amerikan istihbaratının, Rusya’nın Ukrayna’yı...

Ukrayna basını, Rusya’nın kısa süre içinde işgale başlayabileceği iddia edilirken ülkenin oligarkları ve varlıklı iş insanlarının ülkeden ayrılmaya başladığını iddia etti.

Amerikan istihbaratının, Rusya’nın Ukrayna’yı yarın işgal edebileceği tahmininde bulunduğu haberleri medyada öne sürülürken üst düzey Amerikalı yetkililer ise bu haberleri teyit edemeyeceklerini belirtiyorlar.

Ukrainskaya Pravda’nın haberine göre pazar günü Ukrayna’dan 20 özel uçuş yapıldı. Bu, ülkenin kayıt almaya başladığı son 6 yılda bir günde gözlemlenen en fazla özel uçuş sayısı oldu.

Andrey Stavnitser ve Vadim Nesterenko gibi iş insanlarının pazar günü Ukrayna’dan ayrıldığı belirtildi. Rusya yanlısı muhalefet milletvekili ve milyarder İgor Abramoviç’in de aralarında parti üyeleri ve ailesi de bulunan 50 kişilik özel bir uçuşla Viyana’ya gittiği bildirildi. Milyarder Victor Pinçuk ve Smart Holding Group sahibi Vadim Novinski’nin de Ukrayna’yı terk ettiği iddia edildi.