İŞGALE BAKANLIK KALKANI

İŞGALE BAKANLIK KALKANI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yıkım kararı aldığı Üsküdar’daki kaçak kafeler, AK Partili Üsküdar Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı imar planı ile yasal...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yıkım kararı aldığı Üsküdar’daki kaçak kafeler, AK Partili Üsküdar Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı imar planı ile yasal hale getirildi.
İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kaçak yapılara bakanlığın sahip çıktığını vurguladı. İmamoğlu, “Üsküdar sahilde işgalleri bir bir kaldırdık. Ta ki bakanlık kaçaklara sahip çıkana kadar. Bu iki işgal Üsküdar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın alelacele yaptıkları plan değişikliğiyle özel olarak korundu. Ülkemiz, işgali koruyan akıldan 14 Mayıs’ta kurtulacak” dedi.
İmamoğlu, gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine de şunları söyledi:


BAKAN BEY ŞOK ETTİ
“Kuşkonmaz Camii’nin sağını solunu virüs gibi işgal etmiş bir kısım işletmeleri oradan kaldırma çabası içerisinde kararlarımızı almışken, mahkemelerde ha bire pinpon topu gibi bir takım kararların oraya gidip buraya gittiği bir dönemde, hayatımda beni en çok şok eden bir şeyi yaşattı sağ olsun Sayın Bakan. Üsküdar halkının çıkarını korumakla yükümlü Üsküdar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bir plan yaparak, gecekondu gibi İstanbul Boğazı’nın kıyısında işgalle yapılmış binaları imarlı hale getirmiştir.


HUKUKİ Mücadelemizi VERECEĞİZ
Hukuki mücadelemizi elbette vereceğiz. Plana karşı duruşumuzu göstereceğiz. İstanbul halkının buradaki iki temel sorumlusu var o bölgeyle ilgili. Birisi Üsküdar Belediyesi, onun tepe üst çatısı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Siz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ortadan kaldırıyorsunuz, Üsküdar Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak saçma sapan bir planla, gecekondu gibi yapılmış, çirkin, görüntüsüyle Kuşkonmaz Camii’ni berbat eden, çevresini kötü gösteren yapılara dair plan çıkarıyorsunuz. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Ne teknik eleman olmaya sığar ne teknik ahlaka sığar ne imar prensibine sığar ne şehirciliğe sığar ne de bugünün gündemi deprem iken…”