IŞİD lideri, teslim olmadı, kendini patlattı

IŞİD lideri, teslim olmadı, kendini patlattı
IŞİD lideri Ebu Hasan el Haşimi el Kureyşi’nin ölümüne ilişkin Reuters’a konuşan kaynaklar, ekim ayında öldürüldüğü duyurulan Kureyşi’nin ‘kendisini patlattığını’ söyledi.Suriye’nin Ürdün sınırında bulunan...

IŞİD lideri Ebu Hasan el Haşimi el Kureyşi’nin ölümüne ilişkin Reuters’a konuşan kaynaklar, ekim ayında öldürüldüğü duyurulan Kureyşi’nin ‘kendisini patlattığını’ söyledi.

Suriye’nin Ürdün sınırında bulunan Dera vilayetinin Casem kasabasında düzenlenen baskında, Kureyşi’nin ve yardımcısının etrafının kuşatıldığı ve kuşatmanın ardından kendilerini patlattıkları ileri sürüldü.

Reuters’a konuşan kaynaklar, Kureyşi ve yardımcılarının bir evde bulunan gizli bir sığınakta saklandıklarını söyledi. Eski bir ÖSO üyesi olduğu belirtilen ve Casem’de yaşayan Salem el Horani, IŞİD hücresi olduğu belirlenen üç eve baskın düzenlendiğini aktardı. El Horani, “Savaşçılarımız, sığınaklarına baskın yaptıktan sonra Kureyşi ve bir arkadaşı intihar kemerleriyle kendilerini havaya uçurdu” dedi.

IŞİD’in sözcüsü Ebu Ömer el Muhacir, Telegram kanalından yayınladığı sesli mesajda, liderleri Kureyşi’nin öldürüldüğünü duyurmuştu. Sözcü, IŞİD’in yeni liderinin Ebu Hüseyin el Hüseyni el Kureyşi olduğunu söylemişti.

Sözcünün açıklamasının ardından CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino da bir açıklama yayınlamış, Kureyşi’nin ekim ayında ÖSO tarafından öldürüldüğünü belirtmişti. Açıklamada, “Kureyşi’nin ekim ortasında ölümü, IŞİD’e bir başka darbe vurdu. Bu operasyon, Özgür Suriye Ordusu tarafından Suriye’nin Dar’a vilayetinde gerçekleştirildi” ifadelerine yer verilmişti.