IŞİD’in Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na suikast planını açıklamıştı: Yıllar önce gözaltına alınmış

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 22, 2022 / 11:41

IŞİD’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast planlandığını açıklayan eski ‘Türkiye Vilayeti Sorumlusu’ Kasım Güler’in, 2010 yılında Mersin’deki El Kaide operasyonunda gözaltına alındığı ortaya çıktı. Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Suriye’deki operasyonla yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Güler’e ilişkin yeni belgeler, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren 10 Ekim katliamı dosyasına girdi. Güler’in, 2010’da Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde El Kaide üyesi olduğu gerekçesiyle ifadesinin alındığı ortaya çıktı.

ANKA’dan Tamer Arda Erşin ve Gürkan Demirtaş›ın haberine göre Güler, El Kaide ile ilgili soruların tümüne, “Susma hakkımı kullanıyorum” diye yanıt verdi. Emniyetin Güler’e ait telefon görüşmelerini dinlediği ve bu konuda tespitlerde bulunduğu ifade tutanağında görüldü. Tutanağa göre Güler, El Kaide adına faaliyet yürüttü, örgüte üye kazanmaya çalıştı, örgüt adına para topladı ve gizli toplantılar yaptı. Güler, örgüt için para toplama faaliyetlerini Gaziantep, Şanlıurfa ve Osmaniye illerinde yürüttü.

2010’DA FİZİKİ TAKİBE ALINMIŞ
Güler’in, Konya’da 19 Temmuz 2010 tarihinde M.Y.K. ile yaptığı buluşma sırasında da polis tarafından izlendiği görüldü.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top