IŞİD’in Türkiye sorumlusundan ‘MİT’in tehdidiyle konuştum’ açıklaması

IŞİD’in Türkiye sorumlusundan ‘MİT’in tehdidiyle konuştum’ açıklaması
Emek, Barış ve Demokrasi’ sloganıyla 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenmek istenen mitinge yönelik IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırının firari sanıklar yönünden yargılamasına 17’nci duruşmayla devam...

Emek, Barış ve Demokrasi’ sloganıyla 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenmek istenen mitinge yönelik IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırının firari sanıklar yönünden yargılamasına 17’nci duruşmayla devam edildi.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal salona çok sayıda polis gelmesi üzerine, “Sayın başkan silahların gölgesinde mi yargılama yapacaksınız?” dedi. Mahkeme heyeti başkanının, “Siz kimsiniz?” yanıtının ardından tartışma yaşandı ve mahkeme başkanı, “Biz polislerden rahatsız değiliz, sizden de rahatsız değiliz” dedi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, IŞİD’in ‘Türkiye sorumlusu’ Kasım Güler, tanık olarak dinlendi.

“10 Ekim 2015’te neredeydin?” sorusuna Güler, “Evde yatıyordum. Dört beş ay sonra olayı duydum. İnternetim yoktu” yanıtını verdi. Mahkeme başkanın önceden verdiği ifadeleri hatırlatması üzerine bunları kabul etmeyen Güler, “MİT’in tehdidiyle konuştum” yanıtını verdi. Mahkeme başkanının üçüncü kez Azeri uyruklu bir kadınla evlendiğine yönelik ifadesini hatırlatmasının ardından Güler, “Bu doğru” dedi. Mahkeme başkanının, “Orası doğru diğerleri neden yanlış” diye sorunca Güler, “Bana ilaç verildi, asılıydım, ‘bunu kabul et’ dendi. Ben de kabul ettim” yanıtını verdi. Güler yöneltilen birçok soruya “bilmiyorum” dedi.