Işığı gördük ama güvende değiliz

Işığı gördük ama güvende değiliz
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, vaka sayılarının azaldığını ve evde kalmanın işe yaradığını söyleyerek, “Tünelin ucunda ışığı gördük diyebiliriz” dedi ama “Geldiğimiz nokta itibariyle artık bu işin...

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, vaka sayılarının azaldığını ve evde kalmanın işe yaradığını söyleyerek, “Tünelin ucunda ışığı gördük diyebiliriz” dedi ama “Geldiğimiz nokta itibariyle artık bu işin sonuna geldik bunu başardık rahatlayabilir miyiz?’ diye sorarsanız. Hayır asla o güvenli noktada değiliz” diyerek de uyardı.
“KIRILGAN NOKTADAYIZ”
Ramazan Bayramı’na dikkat çeken Prof. Dr. Özlü, “Bayramı bir bulaş zinciri olmadan atlatabilirsek, bayram sonrası normale dönüşümüz yavaş yavaş olabilir.Belki Kovid öncesi gibi de tam olmayacağız. Çünkü aşı bulunmadığı için herkes hâlâ risk altında” ifadelerini kullandı.
Verilerin salgının bulaşma hızının önemli ölçüde azaldığını gösterdiğini aktaran Özlü, “Bu da salgının bulaşma hızının yavaşladığını gösteriyor. Yani alınan tedbirler işe yaramış görünüyor. Onun için bu açıdan önümüze daha bir umutla bakabiliriz. Tünelin ucunda ışığı gördük diyebiliriz” dedi.
Alınan tedbirlerin işe yaradığını söyleyen Bilim Kurulu üyesi bir yandan da “Geldiğimiz nokta itibariyle artık bu işin sonuna geldik bunu başardık rahatlayabilir miyiz? diye sorarsanız. Hayır asla o güvenli noktada değiliz. Tam tersine çok kırılgan çok hassas bir noktadayız. Şuanda yatay seviyeyi yakaladık ama düşüşe geçmemiz ve bunu sonlandırmamız gerekiyor” diyerek uyarı da bulundu.
Normalleşme süreciyle yaşanacak bir gevşeme durumunda yatay inmenin tekrar dikey hale gelebileceğini aktaran Özlü,”İkinci bir pik ile karşılaşabiliriz. Bu çok olası yani çok kolay olabilecek bir kırılma noktası onun için güvende değiliz” açıklamasını yaptı.