Işığın büyülü dansı

Işığın büyülü dansı
Çekya’nın en büyük kültürel etkinliği olan ve bu sene onuncusu düzenlenen Signal ışık festivali, 14 farklı açık ve kapalı ortamda 4 gün boyunca izleyicilerle buluştu. Organizatörler, bu yılki festivalin Çekya’nın Avrupa...

Çekya’nın en büyük kültürel etkinliği olan ve bu sene onuncusu düzenlenen Signal ışık festivali, 14 farklı açık ve kapalı ortamda 4 gün boyunca izleyicilerle buluştu. Organizatörler, bu yılki festivalin Çekya’nın Avrupa Birliği dönem başkanlığı nedeniyle bugüne kadar yapılan en görkemli festivali olduğunu belirtirken yaklaşık 500 bin kişinin festivali ziyaret ettiğini ifade etti.



Festivalin geleneksel açık hava gösterisi bu yıl, Saint Ludmila Kilisesi üzerine yansıtılan ışıklarla düzenlendi. Fransız AV Extended topluluğundan sanatçılar Jeremie Bellot, Josselin Fouche ve Ena Eno’nun video haritalama tekniği ile gerçekleştirdiği çalışmaya Aid Kit’in müzikleri eşlik etti.


Festivalde onur konuğu olarak yer alan dünyaca ünlü sanatçı Refik Anadol’un “Prag Düşleri” isimli çalışması yoğun ilgi görürken eserin sergilendiği Prag Mimarlık Ve Şehir Planlama Merkezi önünde uzun kuyruklar oluştu. Anadol’un Prag’ın caddelerinden elde ettiği verileri 3 boyutlu bir görüntüye dönüştürdüğü eser bir lazer projeksiyon ile izleyicilere sunuldu.