Işığıyla fark yaratıp 10 bin adet satacak

Işığıyla fark yaratıp 10 bin adet satacak
HYUNDA’nin ilk kez 2004 yılında satışa sunduğu ve arada Türkiye’de iX35 ismiyle de satılan C-SUV sınıfındaki başarılı modeli Tucson tamamen yenilenerek satışa sunuldu. Bugüne kadar 80 bin adetten fazla satılan, 2020 yılında...

HYUNDA’nin ilk kez 2004 yılında satışa sunduğu ve arada Türkiye’de iX35 ismiyle de satılan C-SUV sınıfındaki başarılı modeli Tucson tamamen yenilenerek satışa sunuldu. Bugüne kadar 80 bin adetten fazla satılan, 2020 yılında ise 14 bin adetlik satışla Hyundai’nin Türkiye’de en çok sattığı model olan Tucson’un 4. nesli ülkemizde 377 bin ile 549 bin TL arasında değişen lansman fiyatlarına sahip. Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, yıl sonuna kadar 10 bin adetlik yeni Tucson satış hedeflerinin olduğunu belirterek, toplam 2021 hedeflerinin ise minimum 34 bin adet olduğunu söyledi. Parametrik gizli farlar ve gündüz farları ile dikkat çeken yeni Tucson, Türkiye’de, “Işığıyla fark yaratmaya geldi” sloganıyla pazarlanıyor.
ŞARJLI HİBRİT SİPARİŞLE
Yeni Tucson modelinde 4 farklı donanım seviyesi ve iki tip motor seçeneği bulunuyor. Benzinli 1.6 litre T-GDI motor 3 beygir artırılarak 180 beygire ulaşmış. Diğer bir seçenek olan 1,6 litrelik CRDi Smartstream dizel motor ise 136 beygir güç üretiyor. Benzinli motor, Comfort donanım seviyesi ve 4x2 çekiş seçeneği ile satın alınabiliyor. Dizel motor ise Prime donanım seviyesinden itibaren başlıyor ve konforu artıran Elite ve Elite Plus seçenekler zenginleştirilebiliyor. Dizel motor, 4x2 ve 4x4 HTRAC ile satışa sunulurken tüm motor ve donanım seviyelerinde 7DCT şanzımana yer veriliyor. Şarjlı hibrit (PHEV) seçeneğine de sahip Tucson’un bu motoru siparişe bağlı Türkiye’ye getirelecek.

2021’de 5 yeni model 2022’de Ioniq 5 gelecek

HYUNDAI Assan, 2021 yılına 5 yeni model hedefiyle başladı. Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, nisan ayında yeni Elantra’yı satışa sunduklarını hatırlatarak, “Mayısta yeni Tucson piyasaya sunuldu. Haziran sonunda İzmit’te ürettiğimiz Bayon’u, haziran başı ise yeni Santa Fe’yi satışa sunacağız. Temmuz ayında ise elektrikli Kona gelecek” dedi. Berkel, tüm dünyada büyük beğeni toplayan Ioniq 5 modelini ise 2022 yılında getirmek istediklerini belirtti.