İŞİN SIRRI TAKIM OYUNUNDA…

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 3, 2022 / 01:17

Fenerbahçe’de her hafta takım oyunu gelişiyor ve etkili takım oyunu da futbolcuların bireysel formlarını arttırıyor. Alınan her puan Hoca’dan başlayarak yedek kulübesine kadar herkesin özgüvenini yükseltiyor. Crespo, İrfan Can, Zajc, Osayi, Rossi, Kim gibi 5 yıldızlık oynayan isimlerin sayısı artıyor.
Başkan Ali Koç, yeni sezon için başkan arayışlarını sürdüredursun, İsmail Kartal yakaladığı grafikle Kayseri karşısına morali ve gücü yerinde bir hoca olarak çıktı.
Maç öncesinde akıllardaki tek soru milli maç arasında Mesut Özil ve Ozan Tufan’nın kadro dışı bırakılmasının takıma nasıl yansıdığıydı. Aslında kadro dışı bırakılmalara neyin neden olduğu da ayrı bir merak konusu… Ortada dolaşan çok sayıda söylentiye kulak asmamak gerekiyor. Mesele sorunun bireysel olduğu gibi görünüyor. O nedenle bu kadro dışı bırakılmaların takımı olumsuz etkilemeyeceği tahmin ediliyordu. Hatta İsmail Kartal’ın gücünü bile arttırdığına inananlar bile vardı.
İlk 11, sahaya 4-2-3-1 dizilişle çıktı. Geri dörtlünün önünde artık Zajc-Crespo ikilisi değişmez oldu. Onların önünde İrfan, Mert Hakan, Rossi santraforda da Serdar forma bulmuştu.

Valencia, Pelkas, Ferdi ve Arda kulübede başladılar maça.
İlerde baskıyla başladı Fenerbahçe. Ortada sahada da özellikle Crespo’nun etkili baskısı eklenince Fenerbahçe topun ve oyunun hakimi oldu. İlk 15 dakikada yakalanan pozisyonlardan Serdar Dursun yararlanamazken gol bir serbest vuruştan geldi.
Fenerbahçe duran toplara çalışıyor belli. İrfan ve Rossi serbest vuruşlarda topun başına birlikte geçerek, çalışılmış vuruşlarla etkili oluyor. Galiba taç atışlarına da çalışmaya başladı Sarı Lacivertliler… Bu sezon ilk defa düzgün kullanılan bir taç atışıyla Rossi gol pozisyonuna bile girdi ama kullanamadı.
Golden sonra Kayseri öne çıkıp baskı yapmaya başlayınca oyun Sarı Lacivertlilerin yarı sahasına taşındı. Ama Kayseri pozisyon üretemezken, Fenerbahçe’nin yakaladığı üç net kontrataktan Rossi yararlanamadı. Ancak Rossi ilk yarının uzatmalarından İrfan Can’ın nefis pasına yaptığı tek vuruşla golü buldu.
Fenerbahçe iki fark önde soyunma odasına giderken, takımda etkisiz kalan tek isim sol bek Novak’tı. Takımın en iyileri ise Crespo ve İrfan Can’dı.
Hikmet Karaman, ikinci yarıya iki forvet Bertolacci ve Pektemek’i oyuna alarak başladı ama golü bulan İrfan Can’ın harika şutuyla yine Fenerbahçe oldu.
Üçüncü golden sonra Kayseri tribünleri bile Fenerbahçe’yi alkışlamaya başladı. İsmail Kartal da kalan dakikaları sakatlıktan dönen oyuncuları deneme fırsatı olarak kullandı. Oyuna sonradan giren Arda Güler önce direğe takıldı, uzatma dakikasında ise İrfan Can kadar klas bir şutla dördüncü golü buldu.
Arda Güler’in golü kadar, takım arkadaşlarının gol sevincini paylaşması göz yaşartacak derecede samimi ve içtendi. Fenerbahçe derbiye mutlu gidiyor.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 1985 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında muhabir olarak Cumhuriyet Gazetesi’nde adım attı. UBA Haber Ajansı’nda önce muhabirlik sonra Genel Müdürlük yaptı. Yeni Gündem Haber Dergisi ve Tempo Haber Dergisi (Ankara Haber Müdürü) kuruluşlarında yer aldı. 4 yıl süreyle Kanal D Ankara Haber Müdürlüğü’nün ardından, CNBC-E Tv kurucu kadrosunda Ankara Haber Müdürü olarak yer aldı. 1999-2009 yılları arasında NTV Tv Ankara Haber Müdürlüğünü üstlendi. Sezgin, 2009-2013 yılları arasında TRT TÜRK’ü kurdu ve genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2013 yılından bu yana Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İletişim Programı’nda Takım Lideri olarak görev yapıyor.
Sezgin, 1980 Darbesi öncesinde yaşanan siyasi cinayetleri ele alan “Aydınlatılmamış Cinayetler” (İletişim Yayınları, İstanbul, 1987) kitabının yazarıdır.
Ümit Sezgin, Daimi Basın Kartı sahibi olup, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Parlamento Muhabirleri Derneği üyesidir. 2003 yılından bu yana Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi olan Ümit Sezgin, Ankara Fenerbahçeli İş İnsanları Derneği AFİDER Başkan Yardımcısıdır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top