İŞİNE BAK HADİ İŞİNE BAK

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 25, 2023 / 08:47

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir gazetecinin, öldürülen Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş hakkında kendisine soru sormasına tahammül edemedi. Grup toplantısının ardından VOA Türkçe Ankara muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu’nun “Sinan Ateş cinayetiyle ilgili MHP’ye yönelik iddialar var, bu iddialara yanıt verecek misiniz?” diye sormasının ardından Bahçeli “İşine bak, hadi, işine bak” dedi. Ardından Bahçeli’nin TBMM Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali ile MHP Afyon milletvekili Mehmet Taytak gazeteciyi sert bir şekilde iterek uzaklaştırdı. Bahçeli’nin muhabirin “Erdoğan’ın üçüncü kez aday olamayacağı konuşuluyor eğer Meclis’te karar alınırsa. Siz ne düşünüyorsunuz” sorusuna da, “Beni dinlememişsiniz herhalde” sözleriyle yanıt vermesi dikkat çekti.



DAVUTOĞLU: NEDENİ KORKU MU?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bahçeli’ye tepki gösterdi. Twitter’dan yaptığı açıklamada Davutoğlu, “Kim korkar gazeteciden biliyor musunuz? Şaibeli işleri olan, kirli ilişkiler ağına bulaşan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar. Görevini yaparak size akademisyen Sinan Ateş cinayetini soran kadın gazeteciye karşı nezaketsiz tavrınızın altında bu korkular mı var?” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Yazıcıoğlu daha önce Bahçeli ile röportaj yapmıştı.


MHP “AJAN PROVOKATÖR” İLAN ETTİ!
MHP’lilerin gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’na tepkisi itekleme ile sınırlı kalmadı. MHP’nin Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Twitter üzerinde yaptığı paylaşımda muhabiri “ajan provokatör” ilan etti ve yaptığının “gazetecilik olmadığını” ileri sürdü.

MESLEK ÖRGÜTLERİ KINADI
Sosyal medyada hedef gösterilen gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’na MHP’lilerin fiziki ve sözlü saldırılarına gazeteci örgütlerinden sert tepki geldi.

Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD): Kamudyunun cevabını merak ettiği bir soruyu sormak işini yapmaktır. Yazıcıoğlu’nun çalıştığı kurum üzerinden “ajan provokatör” ilan edilmesi doğrudan tehdit niteliğindedir.

Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD): Genel başkanların iradesi dışında, soru beğenmek ya da beğenmemek, hangi sorunun sorulacağına ya da sorulmayacağına karar vermek, bu görevlilerin işi değildir. Çalıştıkları kurumların duruşu ne olursa olsun, arkadaşlarımıza yönelik şiddete varan müdahaleleri kınıyoruz.

DİSK Basın İş: Gazetecinin ana işi soru sormaktır. Gazetecilikten rahatsız olanları rahatsız etmeye devam edeceğiz.

Gazeteciler Cemiyeti: ‘Ajanlık’ suçlaması doğrudan tehdit niteliğindedir. Özür dilemeye davet ediyoruz.

TGS Ankara Şubesi: İşimizi yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Basın hürdür, sansür edilemez.

YAZICIOĞLU: ÜZÜCÜ OLAN BENİ İTENİN VEKİL OLMASI
Gazeteci Yazıcıoğlu, KRT TV’ye yaptığı açıklamada, “Bana karşı yapılan şiddet girişimi. Benim için üzücü olan nokta, asıl itme eylemini yapan kişinin milletvekili olması; polis değil, korumalar değil…” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top