İşkenceci kocasını öldüren Melek İpek’in 24 yıla kadar hapsi isteniyor

İşkenceci kocasını öldüren Melek İpek’in 24 yıla kadar hapsi isteniyor
Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde kendisine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan eşi Ramazan İpek’i öldüren Melek İpek hakkında "kasten öldürmek" suçundan hazırlanan iddianame tamamlandı. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi...

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde kendisine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan eşi Ramazan İpek’i öldüren Melek İpek hakkında "kasten öldürmek" suçundan hazırlanan iddianame tamamlandı. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, İpek'in 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi istendi.

HAKSIZ TAHRİK

Melek İpek'in eylemini, Ramazan İpek'in haksız tahrik oluşturan pek çok eylemi sonucu gerçekleştirdiğinin aşikar olduğu vurgulanan iddianamede, "Yine de yargılama aşamasında meşru müdafaa olup olmadığı hususunun mahkemece de ayrıca değerlendirilip takdir edilebileceği düşünülmektedir" ifadelerine yer verildi.

İddianamede, “Eylemini haksız tahrik altında gerçekleştiren sanık hakkında ceza indiriminin en üst hadden yapılması gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır” denildi.