İSKENDERUN'DA PKK OPERASYONU

İSKENDERUN'DA PKK OPERASYONU
Hatay’ın İskenderun ilçesinde polis ekiplerinin alınan istihbarat üzerine takibe aldıkları araçtaki teröristlerle sıcak çatışma yaşanırken, araçtaki patlama sonucu 1 polis yaralandı.Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun ilçesinde...

Hatay’ın İskenderun ilçesinde polis ekiplerinin alınan istihbarat üzerine takibe aldıkları araçtaki teröristlerle sıcak çatışma yaşanırken, araçtaki patlama sonucu 1 polis yaralandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun ilçesinde yaşanan çatışma ve ardından meydana gelen patlamada can kaybı yaşanmadığını duyurdu.
Olay, İskenderun ilçe merkezi Pac Meydanı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri, istihbari bilgiler üzerine bir otomobili takibe aldı. Ardından otomobilde bulunan 2 teröristle polis ekipleri arasında sıcak çatışma yaşandı. Çatışma sırasında araçta patlama meydana gelirken, İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı ve 2 vatandaş yaralandı. 
Olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı. Patlamanın teröristin kendini patlatması sonucu yaşandığı bildirildi.
AMANOSLARDA PKK KALMAMIŞTIR
Hatay Valisi Rahmi Doğan 18 Ekim’de 4 teröristin öldürüldüğünü, 19 Ekim’de 1 terörist ölü 1’inin ise sağ ele geçirildiğini açıkladı. Vali Doğan terörist grubun Amanoslara paramotor adı verilen paraşütlü araçla geldiğini aktardı. Dün sabah saatlerinde diğer grubun yerinin tespit edilerek hava kuvvetlerince vurulduğunu söyleyen Doğan, İskenderun’daki çatışmada öldürülenlerin ise Amanoslar’da sıkışınca kaçmayı tercih ettiğini, bu sebeple İskenderun’a indiğini bildirdi. Vali dün öldürülen iki teröristle ilk temasın Payas’ta sağlandığını sonrasında İskenderun’da birinin kendini patlattığını, diğerinin ise etkisiz hale getirildiğini aktardı. Doğan Amanoslar’da hiç bir PKK üyesinin kalmadığını söyledi.

SÜLEYMAN SOYLU’DAN TWEET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından, “Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde.Hikayesini anlatacağız. #İskenderun” paylaşımını yaptı.

TÜRKİYE BU TÜR SALDIRILARLA DİZAYN EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Türkiye artık bu tür saldırılarla dizayn edilebilen, yönlendirilen, meşgul edilen bir ülke değildir” diyerek Hatay halkına geçmiş olsun dileklerini paylaştı.