İsmail Saymaz ifade verdi: Karamsar geldiğim adliyeden ümitle ayrılıyorum

İsmail Saymaz ifade verdi: Karamsar geldiğim adliyeden ümitle ayrılıyorum
Gezi Parkı Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Murat Bircan’ın eşi Arzu Bircan’ın FETÖ itirafçısı ve şüphelisi olduğunu belgeleriyle yazan gazeteci İsmail Saymaz’a Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca...

Gezi Parkı Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Murat Bircan’ın eşi Arzu Bircan’ın FETÖ itirafçısı ve şüphelisi olduğunu belgeleriyle yazan gazeteci İsmail Saymaz’a Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca soruşturma başlatılmıştı. Dün ifade veren Saymaz, “Karamsar geldiğim adliyeden ümitle ayrılıyorum” dedi.

İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Saymaz, “Haber içeriğinde Bafra Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan beyan ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen takipsizlik kararına yansıyan hususlar yer almış olup, kendi düşüncelerim köşe yazımın içerisinde bulunmamaktadır. Köşe yazımda hakim Murat Bircan’a ait fotoğraf ise açık kaynaklardan yer almaktadır, bu fotografı özel çabayla elde etmiş değilim” dedi.

Gezi Parkı Davası hakimi: Eşim değil, eniştesinin ailesi FETÖ’cü
İsmail Saymaz dünkü yazısında, Murat Bircan’ın şikayet dilekçesinde kullandığı ifadelere yer verdi. Bircan, FETÖ itirafçısı olduğu iddia edilen eşi Arzu Bircan’ın değil, eniştesinin FETÖ’cü olduğunu ifade etti.

Bircan dilekçesinde, “İsmail Saymaz’ın iddiaları: Eşimin itirafçı olarak ifade verdiği iddia ediliyor. Ancak eşim itirafçı değil, müşteki sıfatıyla şikayette bulunup FETÖ’cüleri ihbar ediyor. Ailesi FETÖ’cü değil, ifadede bahsedildiği gibi ablasının kocasının ailesi FETÖ’cüdür. Bu iftiralarla ilgili Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar verilmiş” dedi.