İSO: İhracattaki iyileşme de sona erdi

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 9, 2022 / 12:16

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi’nin Temmuz 2022 dönemi sonuçları açıklandı. Endeks haziran ayındaki 51.8 seviyesine göre azalarak ihracat ikliminde Şubat 2021’den bu yana devam eden iyileşme dönemini sona erdirdi. Türkiye BAE, Katar, Suudi Arabistan ve Çin dışında ihracat pazarlarında gerileme yaşadı.

Avrupa üçüncü çeyreğin başında üretim açısından karmaşık bir tablo çizdi. İngiltere, İspanya, Fransa ve Hollanda’da büyüme devam etmekle birlikte bu ülkelerin tamamında ivme kaybetti. Buna karşılık Almanya, İtalya, Polonya ve Yunanistan’ın üretimi temmuz ayında düşüş gösterdi. Toplam yüzde 9’luk payıyla Türk imalat sanayi ihracatının en büyük pazarı konumunda bulunan Almanya’da ekonomik aktivite yılbaşından beri ilk kez azaldı.

Endekste eşik değer olan 50’nin üzerinde ölçülen tüm rakamlar ihracat ikliminde iyileşmeye, 50’nin altındaki değerler ise bozulmaya işaret ediyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top