İsrail başardı

İsrail başardı
Nüfusunun yarıya yakınını koronavirüse karşı aşılayan İsrail’de normalleşme kademeli olarak dün başladı. İsrail, Pfizer/BioNTech aşısının etkisi hakkında kritik açıklamalarda bulundu. İsrail Sağlık Bakanlığı, aşının...

Nüfusunun yarıya yakınını koronavirüse karşı aşılayan İsrail’de normalleşme kademeli olarak dün başladı. İsrail, Pfizer/BioNTech aşısının etkisi hakkında kritik açıklamalarda bulundu. İsrail Sağlık Bakanlığı, aşının gerçek hayatta kullanımında, hastalık riskini yüzde 95.8 oranında azalttığını açıkladı. İsrail’de yapılan araştırmalarda, Pfizer aşısının virüsün bulaştırılmasını da yaklaşık yüzde 90 oranında azalttığı tespit edildi.
İsrail Sağlık Bakanlığı’nın dün paylaştığı verilere göre; aşı, ateşi ve solunum sıkıntılarını engellemekte yüzde 98 oranında başarılı oldu. Hastalanan kişilerin hastaneye kaldırılmasını ve ölümleri önlemekte yüzde 98 başarı sağladı. Bu oran, aşının klinik denemelerinde yüzde 100 olarak açıklanmış; uzmanlar aşıların gerçek hayattaki etkinlik oranlarının her zaman için testlerdekinden daha düşük çıktığını vurgulamıştı.