İsrail itiraf etti

İsrail itiraf etti
İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade’nin suikastine ilişkin üst düzey bir İsrailli yetkili, “İran’ın nükleer silah programının babasının ölümü için dünyanın bize teşekkür etmesi gerekiyor” dedi.Fahrizade’nin...

İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade’nin suikastine ilişkin üst düzey bir İsrailli yetkili, “İran’ın nükleer silah programının babasının ölümü için dünyanın bize teşekkür etmesi gerekiyor” dedi.
Fahrizade’nin takip edilmesinden sorumlu bir İsrailli yetkili New York Times’a verdiği demeçte, “İsrail ihtiyaç olduğu üzere İran’ın nükleer programına karşı harekete geçmeye devam edecek. İran’ın baş nükleer bilimcisini öldürdüğümüz için dünya bize teşekkür etmeli” diye konuştu.
Tahran suikastten İsraili sorumlu tutuyor, fakat Tel Aviv’den bunu doğrulayan ya da yalanlayan resmi bir açıklama gelmedi.
‘İSRAİL, AZERBAYCAN’DA OPERASYON ÜSLERİ KURDU’
İran’da düzenlenen suikastın “eşi benzeri görülmemiş bir operasyon” olduğunu vurgulayan eski CIA yetkilisi Bruce Riedel ise, “İranlıların etkin şekilde mücadele edebildiğine dair bir işaret yok” dedi.
Brookings Enstitüsü’nde Ortadoğu uzamanı olan Riedel, “İsrail istihbarat servislerinin kaynaklarının büyük bölümünü İran araştırmalarına aktarıldığını, operasyonun başarısının arkasında da bunun yattığını” söyledi.
Ayrıca Riedel, İsrail’in İran’a daha kolay ulaşmak için Azerbaycan’da operasyon üsleri kurduğunu öne sürdü.