İsrail polisi durmuyor

İsrail polisi durmuyor
Ramazan ayının son cumasında kontrol noktalarını aşarak Mescid-i Aksa'ya giden Filistinliler İsrail polisinin müdahalesi ile karşılaşmıştı. İsrail polisi Kıble Mescidi'nin içinde namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik...

Ramazan ayının son cumasında kontrol noktalarını aşarak Mescid-i Aksa'ya giden Filistinliler İsrail polisinin müdahalesi ile karşılaşmıştı. İsrail polisi Kıble Mescidi'nin içinde namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle saldırmış, 200'den fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu.
Dünyanın tepki gösterdiği olaylarla ilgili protestolar cumartesi akşamı da devam etti.
Protestocular, Kudüs'ün Eski Şehir bölümünde bulunan Şam Kapısı'nda düzenledikleri eylemlerlerde polisle çatıştı, polis eylemcilere ses bombası, plastik mermi ve tazyikli su ile müdahale etti.
Filistinli sağlık görevlileri, Cumartesi akşamki olaylarda 90 Filistinlinin yaralandığını bildirdi. İsrail polisi de en az bir polis memurunun yaralandığını söyledi.
Cuma günü yine Eski Şehir içerisinde bulunan Harem-üş Şerif'te yaşanan olaylarda, 200'den fazla Filistinli'nin ve en az 17 İsrail polisinin yaralandığı açıklanmıştı.
Filistin Kızılayı, yaralananların çoğunun plastik mermiyle yüz, göz ve göğüs bölgesinden yaralandığını belirterek, hastanelerde doluluk yaşanması nedeniyle bölgede sahra hastanesi kurulduğunu aktardı.