İsrail Savunma Bakanı da “Türkiye’den ayrılın” dedi

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 20, 2022 / 10:20

İsrail’in İran’ın olası misilleme saldırıları nedeniyle Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik “Derhal ülkeden ayrılın” uyarılarına İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz de katıldı. Gantz, üst düzey İsraillilerin Türkiye’deki İsraillilere ülkeden ayrılmaları, ayrılamıyorlarsa otel odalarına sığınmaları yönündeki uyarısını hatırlatarak “Türkiye’deki tüm İsraillileri güvenlik güçlerinin talimatlarına uymaya çağırıyorum” dedi.

The Times of Israel’de yer alan habere göre, İran Devrim Muhafızları’nın üst düzey isimlerinden Albay Hassan Sayid Khodaei’nin geçen ay öldürülmesi sonrasında İsrail yönetimi, İran’ın olası saldırıları nedeniyle vatandaşlarına “Türkiye’ye gitmeyin” uyarısında bulunmuştu. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Türkiye’de bulunan İsraillilerin “derhal dönmeleri” çağrısında bulunmuştu.

İsrail Savunma Bakanı Gantz de yeni bir açıklama yaparak, “Türkiye’deki tüm İsraillileri güvenlik güçlerinin talimatlarına uymaya çağırıyorum. İsrail, İran’ın saldırı planlarını engellemek için çalışıyor ve herhangi bir yerde İsrail vatandaşlarına yönelik bir saldırıya güçlü bir yanıt vermeye hazırlanıyor” dedi.

LAPİD TÜRKİYE’YE GELİYOR
İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, 23 Haziran’da Türkiye’ye gelecek.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Lapid’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşeceği belirtildi. Çavuşoğlu geçen ay İsrail’i ziyaret etmiş, iki bakan ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirmeyi görüşmüştü.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top