İsrail’den arabuluculuk atağı

İsrail’den arabuluculuk atağı
İsrail ile Ukrayna arasında telefon trafiği yaşanıyor. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile peş peşe görüşmeler gerçekleştirdi. İsrail Başbakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada,...

İsrail ile Ukrayna arasında telefon trafiği yaşanıyor. İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile peş peşe görüşmeler gerçekleştirdi. İsrail Başbakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bennett’in dün erken saatlerde Zelenskiy ile telefonda konuştuğu belirtildi. Görüşmenin, Bennett’in Zelenskiy ile son 24 saatte yaptığı üçüncü telefon görüşmesi olduğu kaydedildi.

UKRAYNA DİPLOMASİSİ
İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarında ara buluculuk çalışmaları için önceki gün sürpriz bir ziyaretle Moskova ve Berlin turuna çıkmıştı.

PUTİN İLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA ZELENSKİY’Yİ ARADI
Bennett, Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ardından Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Putin ile yaklaşık 3 saatlik bir görüşmenin ardından Bennett, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda konuşmuştu.
İsrailli siyasi bir kaynak, Bennett’in ABD, Almanya, Fransa ile koordinasyon halinde olduğu, Ukrayna ile diyaloğunun devam ettiği bilgisini paylaşmıştı.