Issız, insansız bir havaalanı: Çorlu…

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 29, 2022 / 12:03

Fatma Boz / 9. Köy Haber Merkezi

Türkiye’de büyük maliyetlerle yapılıp, haftada sadece bir kaç uçağın indiği ıssız havaalanlarına kervanına, Uşak, Gökçeada, Kocaeli ve Balıkesir’den sonra, Çorlu havaalanı da eklendi. Haftada en fazla 3 uçak seferinin yapıldığı Çorlu’da, yolcular dertli; Havaalanına gidiş için servis bulmak zor, terminalde su bile satın almak imkansız.

İstanbul havalimanının açılması, Tekirdağ-Çorlu’nun ıssızlaşmasına neden oldu. Çorlu’da yolcular, havaalanına gidecek servis bulmak konusunda dertli. Terminale ulaşabilen yolcuların ise, su satın alabilecekleri bir dükkan bile yok.

Çorlu Havaalanı’na, sadece bir havayolu şirketi, haftada 3 sefer yapıyor. Çorlu’dan Ankara, Antalya ve İzmir’e haftada sadece birer uçuş gerçekleşiyor, onların da sefer saatleri sürekli değiştiriliyor. Oysa havaalanı 1998’de açıldığında, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ şehirlerinin tümüne hizmet vermesi planlanmıştı. Ancak İstanbul havalimanının açılmasıyla, Çorlu’ya seferler giderek azaldı. Bu nedenle, havaalanı terminali de “ölü şehir” görüntüsüne büründü. Dükkanlar kapandı. Havaalanına gelen yolcuların su alabilecekleri tek bir işletme bile kalmadı. Bu duruma yolcuların tepkisi ise “havaalanını öldürdüler” oldu.
Havaalanı servisi büyük sorun

9. Köy’e konuşan yolcular, en çok kendilerini havaalanına götürecek servis konusundan şikayet ettiler. Uçak seferinin olduğu gün havaalanına Çorlu kent merkezinden bir servis yolculara hizmet veriyor. Ancak yolcu o servisi kaçırırsa, terminale ulaşmak için fahiş bir taksi ücreti ödemek zorunda.

9. Köy’ün havaalanı servisine binip, havaalına beraber yolculuk yaptığı bir yolcu bu durumu, “servis saatine çok dikkat ediyoruz kaçırırsak biletin yarı fiyatına taksiye binmek zorundayız” diyerek dile getirdi. Aynı yolcu, daha önce Edirne’den, Keşan’dan, Silivri’den ücretsiz servislerin havaalanına sürekli yolcu taşıdıklarına dikkat çekerek, ” Şu an ücretli de servise de razıyız ama o da çok az. Kaldırdılar her şeyi böyle çok zor oluyor. İstanbula gidelim diye bilerek yapılıyor sanki” dedi.

Bir başka yolcu ise, servis sorunu nedeniyle Çorlu havaalanı yerine İstanbul hava limanına gitmeyi tercih ettiklerini aktardı. Çorlu’dan uçağa binmek için sabah erken saatlerde yaşadığı Edirne’den ayrıldığını anlatan yolcu, şöyle konuştu;

“Edirne’den buraya sabah yedide Çorlu otogarına geldim. Beş saattir bekliyorum. Belediye otobüsü gelince havalimanına geçeceğim. Bazen acelem olduğunda Çorlu havalimanına gitmek için beş saat beklemek yerine Tekirdağ’a gelip otobüs ile İstanbul havalimanına gidiyorum. Eskisi gibi servis çıkarsalar biz de bu kadar yorulmayız.” Yolcu, havaalanına daha fazla servis olması halinde, kendisi gibi farklı şehirlerden gelenlerin otogarda değil, havaalanında uçak saatini bekleyebileceklerini de sözlerine ekledi.

9. Köy, Çorlu havaalanına yolcu götüren taksi şöforleriyle de konuştu. “Çorlu havalimanının neredeyse kullanılmıyor” diyen şoför, oysa Çorlu’nun tüm Trakya için çok önemli bir ulaşım noktası olduğuna dikkat çekti.



Sefer saatleri de sorunlu
Yolcular, Çorlu havaalanında zaten az olan uçak seferlerinin saatlerinden de dertli. 9. Köy aracılığıyla yetkililere uçak sefer saatlerinin değiştirilmesi çağrısı yapan bir yolcu, “Zaten haftada üç gün açık ve sadece 17.50 saatinde uçuş var. Bu uçuş hiç kullanışlı değil. İş çıkışı veya sabah olsa biz de günümüzü ona göre ayarlayabiliriz. Bu saat neden seçilmiş anlamıyorum” dedi.

“Şeker hastasıyım. Havaalanında yiyecek satılmıyor…”
Bir başka sorun ise, havaalanının ıssızlığı nedeniyle buradaki dükkanların zaman içinde kapanmış olmaları. İstanbul hava limanında satılan su fiyatları sürekli haber yapılırken, Çorlu Atatürk havalimanında su alacak bir büfe bile olmaması dikkat çekici.

Çorlu havaalanında yiyecek ya da içecek satan tek bir mekanın bile bulunmamasından şikayet eden bir yolcu, yaşadıklarını “Havalimanında bir şeyler yemek için küçük bir büfe bile yok. Ben şeker hastasıyım o yüzden yanımda getiriyorum yiyeceklerimi. Unutursam havalimanı dışında da alabileceğimiz bir yer yok. Çocuklu aileler ne yapıyor çocuklar acıkınca, onları da düşünmek lazım” diyerek aktardı.

Havaalanında yolcudan çok güvenlik görevlisi ve polisin bulunması da dikkat çekici. Yolcula güvenlik görevlilerine sık sık “su alabilecekleri bir yer olup olmadığını” soruyorlar. Bu sorudan bıkmış durumdaki görevliler ise, çareyi yolcuya havalimanı içinde kendi kullanımları için konulmuş su sebilini göstermekte bulmuşlar. Kendilerine su soran yolculara görevliler, “su sebili var ilerde, oradan ücretsiz içebilirsiniz” yanıtını veriyorlar.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top