İSTANBUL, 30 YENİ METROBÜSLE BULUŞTU

İSTANBUL, 30 YENİ METROBÜSLE BULUŞTU
“İstanbul'un tek bir imzayla yönetilmesini, tek bir anlayışla yönetilme riskini bir insafa dayalı olarak bırakmayacağımızı dile getirmiştik. Bu insafa bu süreci bırakmayacağımızı dile getirdiğimizin bir örneğidir bugünkü...

“İstanbul'un tek bir imzayla yönetilmesini, tek bir anlayışla yönetilme riskini bir insafa dayalı olarak bırakmayacağımızı dile getirmiştik. Bu insafa bu süreci bırakmayacağımızı dile getirdiğimizin bir örneğidir bugünkü burada gördüğünüz manzara. Yeter mi? Yetmez. Bizi engellemez iseler veya bazı bulduğumuz kaynakların önüne set kurmazlarsa daha hızlı hallederiz. Olmadı, seneye seçimde değişecek, ondan sonra hallederiz. Bir sene sonra her şey daha güzel olacak” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin kendi öz kaynaklarıyla alımını yaptığı 160 yeni metrobüsten 30’una İstanbullularla buluşturdu.

Metrobüs filosunu yenilemek için 300 araç almak üzere, 90 milyon Euro’luk dış kredi bulan İBB kurumu İETT, Cumhurbaşkanlığı'ndan onay çıkmayınca öz kaynakları ile otobüs almak için harekete geçmişti. 5 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen ve canlı yayınlanan ihale sonucunda 21 metre uzunluğunda 100, 25 metrelik 60 otobüs alımı için 2 farklı yerli firmayla anlaşma sağlanmıştı.