İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali başlıyor

İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali başlıyor
Türkiye’nin tek halk müzikleri festivali olan İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, bu yıl dördüncü kez yapılıyor. Festival, İspanya’dan Buika, Türkiye’den Yavuz Bingöl ve İrfani Türküler konserleri ile Beyoğlu...

Türkiye’nin tek halk müzikleri festivali olan İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, bu yıl dördüncü kez yapılıyor. Festival, İspanya’dan Buika, Türkiye’den Yavuz Bingöl ve İrfani Türküler konserleri ile Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında 4-5-6 Ekim tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Festivalde ayrıca ücretsiz üniversite konserleri, Aşıklar konseri, geleneksel enstrümanlar sergisi, geri dönüşümden yapılan enstrümanlar sergisi ve konseri, Okay Temiz Ritim Atölyesi ve konseri ile bağlama yapım atölyesi de yapılacak.

İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali 4 Ekim Salı günü AKM’de yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Üç gün boyunca halk müziklerine dair pek çok etkinliği AKM, AKM Alt Fuaye alanı ve Galata Üniversitesi Şişhane Meydanı’nda sanatseverlerle buluşturacak. 

Dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Okay Temiz festivalde kendi adını taşıyan Ritim Atölyesi ve Ritim Konseri ile festivalde yer alıyor. Ayrıca, Temiz’e ait enstrümanlardan oluşan sergi de AKM Alt Fuaye alanında yapılacak olan Ritim Atölyesi ve konseri ile ücretsiz olarak izlenebilecek.