İSTANBUL ALDI BAŞINI GİDİYOR

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 23, 2020 / 08:27

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul başta olmak üzere İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Eskişehir, Denizli, Adıyaman ve Aydın’ın koronavirüste en riskli iller olduğunu duyurdu. İstanbul’a dikkat çeken Koca, “İstanbul’da vaka sayısı Türkiye genelinin %40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştı” dedi.

İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Eskişehir, Denizli, Adıyaman ve Aydın İl Sağlık Müdürleriyle video konferans yöntemiyle toplantı yapan Koca, Twitter’dan bir paylaşım yaptı. Koca, “İstanbul başta olmak üzere, bu 7 il ve ülke genelinde vaka artışı görülüyor. Maskenin önemi arttı. Kurallara uyalım” ifadelerini kullandı.
Koca, akşam saatlerinde yeni bir paylaşım yaparak İstanbul’daki vakaların Türkiye genelindeki vakaların yüzde 40’ını oluşturduğunu söyledi. Vaka artışıyla ilgili uyarısında Ankara kıyası yapan Koca, “İstanbul’da vaka sayısı Türkiye genelinin %40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştı. Temaslı taramasını, test sayısını artırdık. Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz” dedi.
Bakan Koca, 16 Ekim’de İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş ve Denizli’nin en riskli iller olduğunu açıklamıştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top