İstanbul film festivali pandemi nedeniyle çevirimiçi

İstanbul film festivali  pandemi nedeniyle çevirimiçi
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin yeni seçkisi 5-28 Mart tarihlerinde dijital ortamda izleyiciyle buluşuyor.Festivalin mart seçkisi, prömiyerlerini Venedik, Berlin, Kudüs, Tribeca,...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin yeni seçkisi 5-28 Mart tarihlerinde dijital ortamda izleyiciyle buluşuyor.
Festivalin mart seçkisi, prömiyerlerini Venedik, Berlin, Kudüs, Tribeca, Cannes film festivallerinde yapmış ve aralarında sinema tarihinden klasiklerin de yer aldığı 12 filmden oluşuyor.
Programda edebiyat dünyasına içeriden mizahi bir bakış atan, başrollerini Margaret Qualley ile Sigorney Weaver’ın paylaştığı My Salinger Year / Salinger Yılım; sosyal medya ile fitness kesişimini bir sanal dünya “fenomeni” gözünden ele alan Sweat / Ter; Dolly Wells’in Noah Baumbach ve Lena Dunham tarzındaki bağımsız komedisi Good Posture / Güzel Poz; Altın Lale’li Tsai Ming-liang’ın 2020 Berlin Teddy Jüri Ödülü kazanan son filmi, Filmekimi’nde sinemada gösterilen Rizi / Days / Günler ve başrolünde Nicolas Cage’in olduğu Color Out of Space / Uzaydan Gelen Renk yer alıyor.