İstanbul Havalimanı’nda gönüllü izdihamı

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 8, 2023 / 09:36

Deprem bölgesine gidip destek olmak isteyen binlerce gönüllü İstanbul Havalimanı’na akın etti. Bölgeye gitmek için birbirleriyle yarışan gönüllüler, havalimanında yoğunluğa neden oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başta İstanbul olmak üzere çeşitli şehirlerden arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra AFAD yardım gönüllüleri deprem bölgesine hareket etti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, gece 00.30 itibariyle İstanbul’dan 41 uçakla 6 bin 718 personel ve AFAD gönüllüsünün bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

Aynı dakikalarda İstanbul Havalimanı’nda bekleyen yüzlerce yardım gönüllüsü ise başta Adana, Hatay, Kahramanmaraş olmak üzere Malatya, Gaziantep, Adıyaman ve Diyarbakır’a gitmek için birbiriyle yarıştı. Gönüllüler, uzun kuyruklar oluştururken bu durum izdihama neden oldu.

YAŞANAN İZDİHAMA MÜDAHALE EDİLDİ
Yaşanan izdihama zaman zaman havalimanında görevli ekipler müdahale etti. Öncelik sırası profesyonel ekiplerle sağlık personeline verildi. Yardım gönüllülerinin deprem bölgesine sevkinin THY’nin uçaklarıyla devam ettiği bildirildi.

THY: 11 bin 780 gönüllüyü deprem bölgesine taşıdık
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, deprem bölgesine düzenlenen 80 sefer ile 11 bin 780 gönüllü vatandaşın taşındığını duyurdu.
Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “AFAD’ın davetine uyarak deprem bölgesine gitmek için havalimanlarımıza gelen gönüllü vatandaşlarımızdan 11 bin 780’ini, bu sabah (dün) 07.00’ye kadar yapılan toplam 80 sefer ile Adana, Gaziantep, Adıyaman ve Urfa’ya götürüldü” ifadelerini kullandı. Ekşi, deprem bölgesine seferlerin aralıksız devam edeceğini de kaydetti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top