İstanbul maviye döndü

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 29, 2021 / 14:57

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama oranlarına göre hazırlanan Covid-19 risk haritasına göre İstanbul’un maviye dönmesini, “Hepimiz sevinebiliriz” sözleriyle paylaştı.

İstanbul’un yanı sıra Karaman da mavi kategoriye geçti. İki kent, 18 yaş ve üzeri aşılamada yüzde 75’i geçerek ‘düşük riskli’ iller arasına girdi. Siirt de yüzde 65’i aşarak sarı kategoriye geçti. 

Bakan Koca sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı:  

“Hepimiz birden sevinebiliriz: İstanbul’umuz Mavi.

KARAMAN MAVİ. Demek ki, İzmir, Hakkâri, Kırıkkale, Artvin daha Mavi! Bir ilde risk düzeyi düşünce, risk tüm Türkiye’de düşüyor. Toplum bağışıklığı dayanışma işi! Sağ ol Karaman. %75’in üzerine çıkan ilk doz aşı oranını daha da yükseltelim.

SİİRT’TE, 18 yaş ve üstü ilk doz aşı olma oranı bugün %65’in üstüne çıktı. Covid-19 Risk Haritasında Siirt’in yeni rengi Sarı. Sağ ol Siirt. Ama İŞ HENÜZ BİTMEDİ!”

Vaka yoğunluğunda birincilik Rize’nin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Koca, son haritaya göre yeni vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu ilin Rize olduğunu söyledi.

Koca, 14-20 Ağustos’ta illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Son haritaya göre vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu il 538,10 ile Rize oldu.

Haritada yer alan verilere göre, 100 bin kişide vaka sayısı İstanbul’da 147, Ankara’da176, İzmir’de ise 46 olarak kaydedildi.

Bakan Koca, 14-20 Ağustos tarihleri arasında vaka sayıları en çok artan 10 ili de “Bayburt, Gümüşhane, Kayseri, Gaziantep, Kilis, Bolu, Hakkâri, Nevşehir, Sinop, Kars” olarak açıkladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top