İstanbul mucizeyi gerçekleştiriyor

İstanbul mucizeyi gerçekleştiriyor
Koronavirüs salgınında İstanbul ile ilgili son bilgileri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kentte vaka sayısı ve poliklinik başvurularının yüzde 65, hastaneye yatışlarınsa yüzde 50 oranında azaldığını açıkladı.SON...

Koronavirüs salgınında İstanbul ile ilgili son bilgileri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kentte vaka sayısı ve poliklinik başvurularının yüzde 65, hastaneye yatışlarınsa yüzde 50 oranında azaldığını açıkladı.
SON HAFTA VAKANIN EN ÇOK AZALDIĞI 5 İLİ PAYLAŞTI
Yoğun bakıma yatışlarda ise üçte bir oranında düşüş olduğunu aktaran Bakan Koca Twitter paylaşımında, “İstanbul’da sağlık yöneticilerimizle salgının seyrini değerlendirdik. İstanbul gösterdiği sabrın meyvesini alıyor. Salgını durdurmak elimizde” ifadelerini kullandı.
Koca ayrıca, son hafta 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısı en çok azalan 5 ili açıkladı ve sosyal medya hesabından, ‘’Vaka sayılarındaki düşüş yaygın şekilde tüm illerimizde yaşanacak’’ mesajını paylaştı. Koca’nın açıkladığı, son hafta vaka sayısı en çok azalan iller, Kırklareli, Çanakkale, Düzce, İstanbul ve Tekirdağ oldu.