İstanbul Müzik Festivali biletleri satışa çıkıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali, 1-17 Haziran tarihleri arasında dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival biletleri, dün İKSV Lale Kart üyeleri için başlayacak indirimli ön satış döneminin ardından 24 Mart Cuma günü genel satışa çıkacak.

Festival, 18 farklı mekânda yapılacak 25 konserde 60’ın üzerinde ismi ağırlayacak. İlhamını Cumhuriyet’in 100’üncü yılından alan festival programında izleyicileri, asırlar boyunca Anadolu topraklarında yaşamış birçok önemli kadın figürden ilhamla yazılan eser siparişleri; Cumhuriyet’in ilk yıllarından geleneksel Türkiye müziği ve İstanbul tangosu besteleri; günümüz klasik müzik dünyasının solistleri, orkestralar ve disiplinler arası projeler bekliyor.

Festivalde 8 eser dünya prömiyeri, 4 eser ise Türkiye prömiyeri yapacak. Festival, Anne-Sophie Mutter, Barbara Hannigan, Fazıl Say, Nicolas Altstaedt, Matthias Goerne, Arabella Steinbacher, Avi Avital gibi solistlerin yanı sıra Salzburg Mozarteum Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, Borusan Quartet gibi toplulukları ağırlayacak.

Bu yıl gençler tarafından gençler için Disko Klasik serisi başlatıldı. Ayrıca festivalde 2018’den bu yana devam eden Yarının Kadın Yıldızları serisi bu sene de genç kadın müzisyenlerin eğitimlerine katkı sağlarken, onları kadın sanatçılarla festival sahnesinde bir araya getirecek. 

Öğrenciler bu yıl yine tüm festival konserlerinde 10 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabilecek. Konservatuvar öğrencileri ise konserleri ücretsiz takip edebilecek.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top