İstanbul Müzik Festivali, sanatseverleri bekliyor

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 2, 2022 / 12:27

50. yaşını kutlayan İstanbul Müzik Festivali, Şerefiye Sarnıcı, Fenerbahçe Parkı ve Yıldız Parkı’nda tüm İstanbulluların katılımına açık, ücretsiz konser ve etkinlikler düzenlemeye hazırlanıyor. 6-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek festival, bu yıl “İstanbul” temasına odaklanıyor.

Festival, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Borusan Holding sponsorluğunda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenleniyor. İstanbul’un büyüleyici tarihi mekânlarından Şerefiye Sarnıcı’nda, Çağlar Fidan, Asineth Fotini Kokkala ve Nikos Papageorgiou 16. ve 17. yüzyıl Osmanlı-Türk müziğinden örnekler sunacak. Üçlünün, tamamen İstanbul’a özel olarak kurguladıkları “İstanbul: Şehrin Müziği” başlıklı konserde, Osmanlı İstanbul’unda doğmuş veya yaşamış farklı dinlere mensup bestecilere ait eserler, 10 Haziran’da Şerefiye Sarnıcı’nda yankılanacak.

Boğaziçi Caz Korosu bünyesinde şef Masis Aram Gözbek tarafından kurulan Boğaziçi Gençlik Korosu, festival kapsamında 11 Haziran Cumartesi saat 19.00’da Fenerbahçe Parkı’nda ücretsiz olarak müzikseverlerle buluşacak. Hafta Sonu Klasikleri’nin ikincisinde ise Jamd Trio ve Duo Aliada, 18 Haziran Cumartesi saat 19.00’da Yıldız Parkı’nda izleyicilerle bir araya gelecek.

50. İstanbul Müzik Festivali, İKSV bünyesinde kültür-sanata erişim ve katılım imkânlarını artırmayı ve çeşitlendirmeyi amaçlayan İKSV Alt Kat’ın işbirliğiyle, İstanbul’un her iki yakasında, çocuklara ve ailelerine yönelik ücretsiz bir etkinlik serisi düzenliyor. “Müzikli Bir Haftasonu” programı, 11 Haziran Cumartesi 16.00’da Fenerbahçe Parkı’nda; 18 Haziran Cumartesi 16.00’da ise Yıldız Parkı’nda düzenlenecek.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top