İstanbul seçiminin rövanşını almaya çalışıyorlar

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 13, 2022 / 09:22

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasının onaylanmasına “İstanbul seçiminin rövanşını almaya çalışıyorlar. Ama değil il başkanımızı, bir tek CHP’linin tırnağını vermeyiz onlara” dedi.

Parti olarak Kaftancıoğlu kararının ardından, izleyecekleri stratejinin önümüzdeki süreçte kesinleşeceğini belirten Salıcı, “Biz bu mücadeleyi burada bırakmayacağız, mücadele büyüyerek devam edecek” görüşünü dile getirdi.

Yargıtay’ın Kaftancıoğlu hakkındaki kararı onama sürecine de dikkat çeken Salıcı, “Çok hızlandırılmış bir süreç yürüttüler, talimat olduğunu gizleme amacı bile gütmediler. İnsanlar yıllar önce atılmış bir twit yüzünden mahkum ediliyorsa ya da hapse atılabiliyorsa, bu siyasi iktidar, bu işin nereye varacağını buyursun hesaplasın” dedi.

Salıcı, muhefete yönelik bu tür kararların devamının gelip gelmeyeceği konusunda ise “Gezi’nin üzerine, Kaftancıoğlu kararını koyun, oradan bakın” değerlendirmesinde bulundu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top