İstanbul Şehir Üniversitesi kapatıldı

İstanbul Şehir Üniversitesi kapatıldı
Halkbanka’a borcunu ödeyemediği gerekçesiyle Marmara Üniversitesine devreliden Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni kaldırıldı, yani resmen kapatıldı. Resmi gazetede yayınlanan kararla, Bilim ve Sanat Vakfı’nın kurduğu İstanbul...

Halkbanka’a borcunu ödeyemediği gerekçesiyle Marmara Üniversitesine devreliden Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni kaldırıldı, yani resmen kapatıldı. Resmi gazetede yayınlanan kararla, Bilim ve Sanat Vakfı’nın kurduğu İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kapısına resmen kilit vurulmuş oldu.

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu Yükseköğretim Kurulunca onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesinin faaliyet izni kaldırıldı.

YÖK: ÜNİVERSİTE MAAŞ ÖDEYEMEYECEK DURUMDAYDI

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasıyla ilgili Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yazılı açıklama yapıldı.

Garantör üniversite konumunda olan Marmara Üniversitesi’nin, Şehir Üniversitesi’ne ilişkin “gelir açığını karşılama kabiliyetinin bulunmadığı, personel maaşlarının ödenemediği, faaliyetin geçici olarak durdurulmasına ilişkin sürecin uzamasının öğrenci, akademik, idari personel ile kamu ve özel hizmet sağlayıcılarının mağduriyetini arttıracağı kapatmaya gerekçe gösterildi.

YÖK bu tespitleri Cumhurbaşkanlığına ilettiğini ve kapatma kararının alındığını belirtti, “Öğrenciler mağdur olmayacak” dedi, “Öğrencilerimizin, eğitim ve öğretimlerine dün olduğu gibi bundan sonra da en uygun şartlarda devam etmeleri için gerekli her türlü tedbirin vakit gecikmeksizin alınacağını bilmelerini isteriz” ifadelerini kullandı.

O MUTLU GÜNLERDEN BİR KARE

Üniversite açılışında bugün rakip hale gelen siyasetçiler bir aradaydı. Erdoğan, Gül, Davutoğlu. Şimdi bu üç siyasetçinin yolu ayrıldı. Ayrılan yol nedeniyle fatura Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim Sanat Vakfı’nın eğitim kurumu Şehir Üniversitesine kesildi. Siyasi çekişme nedeniyle üniversitenin tabelası indirildi. O günlerse anılarda kaldı.