İstanbul Sözleşmesi’ne tepkiler Erdoğan’ı da hedef aldı

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 3, 2020 / 08:18

Kadına Yönelik şiddetle mücadeleyi esas alan İstanbul Sözleşmesi’ne tepkiler, geçtiğimiz yıl KADEM’in yürüttüğü çalışmalar sırasında gün yüzüne çıktı. Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan, 9 Temmuz 2019’daki bir sosyal medya mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yönetiminde yer aldığı Kadın ve Demokrasi Derneği Kadem’in İstanbul Sözleşmesi ile ilgili çalışmaları hedef aldı.
Yazar Kaplan “Uyarıyorum” başlıklı mesajında,” Tanzimat’tan bu yana en büyük tehdit ailenin çözülmesidir. Ailenin çözülmesine yol açan Millî Eğitim, Aile Bakanlığı ve KADEM projeleri derhal durdurulmalıdır” dedi ve mesajında Sümeyye Erdoğan’ın eşi Selçuk Bayraktar’ı da etiketledi.
Bayraktar’ın “KADEM, Ailenin birliğini ve korunmasını savunur, Soros projeleri iftirası vebaldir, Müslümanın hakkaniyetine yakışmaz” yanıtıyla uzayan tartışmada son noktayı Yazar Kaplan koydu: “Kadem dokunulmaz inek midir, bu nasıl nobranlıktır” diye sordu.
Yusuf Kaplan’ın ardından Yeni Akit, Doğru Haber ve Milli Gazete de Kadem ve İstanbul sözleşmesini hedef alan yazılar yayınladı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan hiç tepki vermezken kızı Sümeyye Erdoğan ve KADEM yöneticileri TV yayınlarına katılarak İstanbul Sözleşmesini savundu.
Kadın cinayetlerinde rekor kırılan 2019’un sonunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan twitter hesabından paylaştığı bir mesajla, İstanbul Sözleşmesinin arkasında durdu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top