İstanbul Valiliği: 144 konutta sel zararına 3 milyon 21 bin lira ödendi

İstanbul Valiliği: 144 konutta sel zararına 3 milyon 21 bin lira ödendi
İstanbul Valiliği, pazar günü İstanbul’da etkili olan sağanak yağışın ardından Esenyurt’ta meydana gelen dere taşması sonucu su basan ev ve iş yerleriyle ilgili su birikintilerinin tahliye çalışmalarının büyük oranda...

İstanbul Valiliği, pazar günü İstanbul’da etkili olan sağanak yağışın ardından Esenyurt’ta meydana gelen dere taşması sonucu su basan ev ve iş yerleriyle ilgili su birikintilerinin tahliye çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını açıkladı. Valilik, şu ana kadar 144 konutta zarar tespit çalışmalarının tamamlandığını; azami 80 bin liraya kadar olan zarar ödemelerinin yapıldığını bildirdi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan şu açıklama yapıldı:
“10 Temmuz Pazar günü meydana gelen kuvvetli sağanak yağış sonrasında, Esenyurt ilçemizde Haramidere’nin taşması nedeniyle Yeşilkent ve Pınar Mahallelerinde su baskınından zarar gören ev ve iş yerlerindeki su birikintilerinin tahliye çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır.

AFAD, İBB, Esenyurt Kaymakamlığı, Esenyurt Belediyesi, gönüllü kişi ve kuruluşlarımızın desteğiyle, konut ve işyerlerinde tamir-bakım işlemlerine devam edilmekte; zarar gören vatandaşlarımıza psikolojik destek hizmetleri verilmekte; cadde ve sokaklarda oluşan birikintilerin temizlik çalışmaları devam etmektedir.”
Valilik, barınma ihtiyacı olan 98 kişinin, KYK Mahir İz Erkek Öğrenci Yurdu’nda misafir edilmesine devam edildiğini de duyurdu. (ANKA)

İBB Başkan Vekili Selçuk Sarıyar: Esenyurt'ta, benzer görüntüleri bir daha yaşamayacağız
Esenyurt'ta yaşanan taşkın hakkında açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili Selçuk Sarıyar, "İBB ekiplerimizle beraber dün geceden beri sahadayız. Benzer manzaraların yaşanmaması için İSKİ ile gerekli yatırımları derhal yapacağız" dedi. Sarıyar "Geçtiğimiz 3 yılda yaptığımız altyapı yatırımları, tüm ilçelerimizde afet görüntülerinin oluşmasını engelledi" diyerek eski görüntüleri hatırlattı.