İSTANBUL VE BURDUR’DAN ‘AÇIZ AÇ’ İSYANI

İSTANBUL VE BURDUR’DAN ‘AÇIZ AÇ’ İSYANI
Burdur’da esnaf ziyaretinde bulunan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ile Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e esnaf, “Açız, aç, aç” sözleri ile dert yandı.Yanında çalıştırdığı işçileri çıkarmak zorunda...

Burdur’da esnaf ziyaretinde bulunan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ile Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e esnaf, “Açız, aç, aç” sözleri ile dert yandı.

Yanında çalıştırdığı işçileri çıkarmak zorunda kaldığını, kendisinin de işsiz olduğunu belirten kahveci, şöyle konuştu:

“Açız vekilim aç, aç. İki tane işçi çıktı. Ben de borçluyum. Şu anda doğalgaz geldi 328 lira. Elektrik geldi 200 lira. Yok, gelir yok. Nerden ödeyeceğiz bilmiyoruz. Ama ‘Aç değil millet. Kuru ekmek buluyor’ diyorlar. Nerede buluyoruz, hani? Yani gerçekten aç millet. Bak bütün esnafa, kimsede yok. Herkes dikiliyor kapıda.”

ESNAF DESTEĞİ YETERSİZ

Esnafın isyanına tanıklık eden CHP milletvekili Mehmet Göker, “Hemen hemen herkesin sorunu aynı. Kredi desteğine başvurmalarına rağmen henüz bir gelişme yok. Ayrıca zaten 3 bin, 5 bin bandında olan kiralarına karşı bu çıkan pakette de yeterlilik yok” diye konuştu.

KUMKAPI UMUTSUZ

Pandemi nedeniyle aylardır kapısı kilitli olan Kumkapı esnafı da borç batağında, çalışanlar ise çaresiz. Salgın nedeniyle işyerleri kapanan çalışanların ne bir gelirleri var ne de devletten bir destekleri... Kumkapı'da uzun yıllardır çalışan Eşref Yontürk, o çaresizliği yaşayanlardan sadece birisi. Meydanda çay simit satan Yontürk, “İnsanlar açlıktan ölüyor, intihar ediyor, siz daha ne duruyorsunuz? Vallahi billahi insanlar aç. Daha ne diyelim?” sözleriyle tabloyu ortaya koydu.