İstanbul zaferini kutladılar

İstanbul zaferini kutladılar
CHP’nin yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmasının ikinci yıldönümünde kutlama vardı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve CHP’li yöneticilerin katıldığı kutlama programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral...

CHP’nin yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmasının ikinci yıldönümünde kutlama vardı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve CHP’li yöneticilerin katıldığı kutlama programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener video konferans sistemi ile dahil oldu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder demişlerdi. Tersi nedir? İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır. Ve size söz veriyorum, dostlarımızla beraber Türkiye’yi kazanacağız” dedi.
Kılıçdaroğlu İstanbul seçimlerinin iptal edildiği süreçte yaşadıklarını anlattı.
“İptal edildi. Derhal Parti Meclisi’mizi topladık. Bazı arkadaşlarımız, seçimin boykot edilmesini istediler. ‘Hayır’ dedim. ‘Sandığa hep beraber gideceğiz”
CHP Genel Başkanı Kılaçdaroğlu seçim günü heyecanını da paylaştı.
“O günkü mutluluğumu asla unutamam. Bu mutluluğun temelini oluşturan temel olgu; ‘Evet, bu ülkede demokrasi var ve insanlar bu ülkede demokrasiye inanıyorlar. Gerçekten haksızlık yapanlara ders vermesini biliyorlar ve ders verdiler. Bu çok önemliydi.”
Millet iradesinin, 23 Haziran’da, demokrasi tarihimizde açılan yarayı, 2 ay gibi kısa süre içerisinde tedavi ettiğini vurgulayan Akşener ise, “Peki sonuçta ne oldu? Akçeli işlerle, kirli ilişkilerle harap ve bitap olan, 25 yıldır sürekli ihanete uğrayan aziz İstanbul, temiz ellere, iyi insanlara devredildi. Haramın hortumları kesildi. Kaynaklar, millete hizmet için harcanmaya başlandı” ifadelerini kullandı.
Göreve geldiğinden bu yana 4’ncü kez kamuoyuna hesap veren İmamoğlu da “Bu millet, 23 Haziran’da gücünü, kararlılığını ve iradesini göstermiştir. İşte bunun için 23 Haziran tarihi, İstanbul’da Demokrasi Şenliği’nin tarihidir. 23 Haziran 2019’da olan bitenlerden ders çıkarmadan, bırakın bu ülkeyi, tek bir kenti, tek bir mahalleyi ve tek bir sokağı bile yönetemezsiniz” şeklinde konuştu.
31 Mart seçimleri, YSK tarafından 6 Mayıs 2019’da iptal edilince, İstanbul, 23 Haziran 2019’da bir kez daha sandık başına gitti. 31 Mart’ı, yüzde 0,25’lik bir farkla rakibinin önünde tamamlayan Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’da, oy farkını yüzde 9’a çıkardı ve aynı yıl içinde ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildi.