İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarının ardından beklenen kar yağışı İstanbul'da dün akşam saatlerinde başladı. Kar yağışının başladığı ilçelerde beyaz örtü oluştu. Beylikdüzü’nde lapa lapa yağan kar vatandaşlara...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarının ardından beklenen kar yağışı İstanbul'da dün akşam saatlerinde başladı. Kar yağışının başladığı ilçelerde beyaz örtü oluştu. Beylikdüzü’nde lapa lapa yağan kar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kar yağışının yüksek ilçelerde daha da etkili olması ve 1 hafta kadar sürmesi bekleniyor.

'ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN'

AFAD, tüm yurdun Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği; yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don görüleceği ve zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması yönünde uyardı.

TRAFİK KİLİTLENDİ

Meteoroloji ve AKOM'un İstanbul için kar uyarıları sonrası başlayan yağışlı havanın ardından trafik kilitlendi. İBB trafik veri sistemine göre, trafik yoğunluğu saat 18.20 itibariyle yüzde 90'a ulaştı. İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün uçuşlarda yüzde 25 oranında azaltma yapılacağı açıklandı.